За дома

Преса за коса – съвети за пазаруване преди да влезем в магазина

Как да изберем преса за коса

02.01.2013г. / 17 15ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Пресата/машата за коса е сред най-честите дамски подаръци за празник. Знаем, че много често близки и приятели си подаряват пари в пликче или ваучер, за да изберем точно това, което на нас ни харесва. Как да познаем пресата/машата за коса, която ще ни върши работа?

Цената

Колко пари сте готови да похарчите? Проучете мнението на приятели, магазините в интернет, форумите, съберете максимално много информация.

Свързани статии

Магазинът

Купувайте само от специализиран магазин, където продавачите са истински консултанти. Те ще ви ориентират в марката и съотношението цена-качество.

Какво търсите всъщност

Трябва ви преса за изправяне или маша с 10 накрайника – за едри, дребни, ситни, спираловидни букли или вълнички? Имайте едно наум, че уредите 3 в 1 или 10 в 1 са най-нетрайни и бързо се развалят. Друго характерно специално за машите за коса е, че комбинираните маши са с по-ниска мощност.

Тънка или дебела

Тънката преса може да използвате освен за изправяне, също и да навиете кичури коса на букли.

Титаниеви плочи

При оформянето на прическата се използват различни стилизатори, които с употребата увреждат метала. Имайте предвид, че пресите с титаниеви плочи са по-издръжливи от обикновения метал.

Коментирай