За дома

Хитри употреби на пастата за зъби

Полирайте бижутата

20.10.2014г. / 14 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всяка домакиня има своите хитринки, които й помагат в домакинската работа. Споделяме няколко приложения на пастата за зъби, които да опитате.

Премахнете драскотините върху екраните на мобилните телефони с помощта на паста за зъби. С помощта на суха кърпа и леки кръгови движения нанесете малко количество паста за зъби върху драскотините. След това избършете със суха кърпа.

Полирайте сребърните бижута, металните каишки на часовниците и предметите от месинг с паста за зъби. Върху стара четка за зъби нанесете малко паста и разтъркайте. След това изплакнете обилно с вода. Ако е необходимо, повторете.

Белите гуменки лесно се зацапват, особено подметките им отстрани. Нанесете паста за зъби, разтъркайте и забършете с кърпа или изплакнете с вода.

За да добавите повече блясък в банята, полирайте кранчетата с паста за зъби. Нанесете от нея върху меката част на гъба за почистване и разтъркайте, а след това обилно изплакнете с вода.

След като сте приготвяли ястие, в което има риба, лук, чесън, ръцете ви трудно се измиват от миризмата им. Ако в този момент не разполагате с лимон, нанесете малко паста за зъби. Това незабавно ще премахне неприятната миризма.

Свързани статии

Ако върху дървени повърхности са останали кръгчета от чаши, нанесете малко количество паста за зъби. Леко потъркайте и избършете с чиста кърпа.

Ухапванията от комари, паяци могат да бъдат много неприятни. За да намалите сърбежа и зачервяването, нанесете върху ухапаното място паста за зъби. Този трик може да приложите и при херпес (но преди да са се спукали балончетата с течност).

За да бъдат лъскави и красиви ноктите ви, нанесете върху нокътната плочка малко паста. Разтъркайте за няколко секунди и изплакнете.

Коментирай