За дома

Храни за естествено почистване на дома

Помощници в чистенето, които се намират в кухнята

19.12.2014г. / 12 49ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Знаем, че храната има голямо значение за здравето ни. Тя може да ни помогне в борбата със стареенето, с различни заболявания, тя може също да влияе на красотата и външния ни вид.

Но продуктите, които включваме в ястията си са страхотни помощници в почистването и поддържането на домакинството.

Лимони

Лимоните съдържат естествени почистващи агенти. Киселините в тях са чудесно средство за почистване на микровълновата печка. По стените на микровълновата постоянно се образуват пръски от храната. Лесното им премахване с помощта на лимон отнема 5 минути.

Пуснете няколко резена лимон в чаша с вода. Пуснете микровълновата да се загрее, за да се получат изпарения. Тези пари правят почистването на остатъците от храна по-лесно.

Кетчуп

Най-добрият приятел на пържените картофки ще се окаже най-добър приятел и на колата ви. Кетчупът има свойството да полира емайлирани и боядисани повърхности. Просто намажете обилно повърхността, която искате да полирате и разтъркайте с помощта на микрофибърна кърпа.

Готварска сол

Износените чугунени тигани, старите загорели котлони – всички тези кухненски бедствия могат да бъдат почистени с готварска сол. Тя е абразивна, а минералите в нея имат свойството да разграждат мазнините. Така почистването им става по-лесно.

Орехи

Орехите са идеални помощници при надраскани дървени мебели. Разтрийте суров орех по драскотините и те ще се скрият.

Свързани статии

Лимонов сок на прах

Разтворимите сокове имат свойството да почистват ръждите и наслагванията по тръбите на съдомиялната машина. Сложете едно пакетче на мястото, където се поставя препарат за измиване и пуснете миялната на пълен цикъл.

Сода за хляб

Содата за хляб е сред най-могъщите чистачи в кухнята. Смесете я с малко топла вода. Тя ще почисти всичко от бижутата ви до засъхналите загорели повърхности и съдове.

Водка

Водката е чудесна за приготвяне на коктейли, но в домакинството може да ви е много нужна. С нея можете и да приготвяте чудесни рецепти с месо, но и да премахнете бактериите от дрехите, да възстановите блясъка на порцелановите изделия и да почистите дървените дръжки на уредите и приборите си.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време