За дома

Коледна украса за полилей

21.11.2006г. / 11 05ч.
Вергиния Генова
Коледна украса за полилей

Въпреки почти лятното време, вече се чуват звънчетата на дядо Коледа. Особено в главичките на малките палавници. Сигурно вече са ви помолили да напишете писмо до Дядо Коледа или да извадите изкуствената елха. Всеки по различно време започва да се подготвя с празничната украса. Един украсява в последния момент, минавайки през магазина за коледна украса, друг старателно се подготвя месец преди това с домашна украса.

Ако сте любители на втория начин, ето една идея за Коледна украса от дървени фигурки. Преди да започнете с подготовката, добре е да имате една обща концепция, за да бъде стилово издържана вашата празнична украса. Ако разбира се в нея има място за естествените материали, може да си харесате различни фигурки и да ги оцветите в желаните цветове. В любимата книжарница за художнически материали “Слънчоглед” може да намерите разнообразие от видове и размери, подходящи за различни видове празници. Но щом идва Коледа, на дневен ред са елхичките, снежните човечета, звездичките и шейничките. Това е добър повод да прекарате време заедно с децата в изработване на украсата. Може да украсите фигурките с избраните от вас цветове акрилни бои и да ги покриете с акрилен лак. Ако желаете да постигнете още по-бляскав ефект посипете оцветените фигурки с брокат, натрошени стъклени играчки, мъниста или каквото ви хрумне. След което вече може да окачвате готовите фигурки със сребърни и златни кончета на избраните от вас места или да ги нанижете на гирлянди. Може да украсите и цялата елха с дървени фигурки.

Украсата, изработена от червени сърчица и бели ангелчета със златен контур е универсална, но особено удачна за Коледа, когато в звуците на камбаните се чуват ангелските песни и молитви за повече любов и повече доброта в сърцата на хората.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Кирил ( преди 11 години )
Много красиво - поканете ме на гости да го видя на живо :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар