За дома

Стари вещи, от които да се отървете още сега!

Продайте ги на старо, не ги изхвърляйте

02.05.2017г. / 12 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В домовете си държим всякакви стари предмети и вехтории. Някои от тях пазим, защото може да ни потрябват един ден, други – защото имат сантиментална стойност, а трети просто защото са си там и защото обичаме вещите си.

Добре е да се научим да разчистваме дома си от излишните вещи. Те не само пречат и събират прах, но задръстват енергията на щастието в дома.

Ако не искате да изхвърляте вещите си на боклука, продайте ги на търг или ги пуснете в сайт за продажби на старо. Така хем ще се отървете от старите вехтории, хем ще спечелите пари.

1. Стари мебели и антики.

Изхвърлете старите мебели и антики, събиращи прах, освен ако не са особено скъпи или редки. Тези притежания не са ви от полза, а само заемат място. Вместо да ги складирате на тавана или в мазето, просто ги продайте и изкарайте добри пари от тях! Така ще можете да си купите нови и модерни мебели в крак с времето.

2. Колекции от монети.

Някои са запалени колекционери. С години събират монети и какви ли не предмети. Ако сте събрали завидна колекция, разпродайте я в сайт за втора употреба или в антикварен магазин. Това е акт не само на прагматично освобождаване на място в дома, но и на освобождаване на съзнанието от излишното обсебване за колекциониране. Ще видите колко по-добре ще се почувствате.

3. Сребърни прибори.

Ако пазите сребърни прибори от сватбата си или от сватбата на родителите си, надали ги ползвате. Държите ги в някакви с тари кашони на тавана и чакате да им дойде времето. Вместо да чакате, отървете се от тях. Даже може да им вземете чудесни пари!

4. Китайски порцелан.

Сервизите от китайски порцелан са прелестни, но ако не ги използвате, те просто не са ви нужни. Колко пъти в годината организирате официални вечери, на които да сервирате в любимия си порцелан? А колко пъти се отказвате да го ползвате, въпреки че имате гости, защото не искате някоя чиния да се счупи? Това обезсмисля стоенето му в прашния кашон или на витрината на холната секция.

5. Стари килими и черги.

Старомодните килими и черги на ориенталски елементи е добре да бъдат сменени. Има толкова много нови и модерни варианти, с които можете да обновите пода си. Овехтелите килими и черги са пълни с акари, прах, мръсотия, трудно се поддържат и задържат алергени. Освен че трябва да ги перете често, ако искате условията в дома ви да са здравословни, трябва и да ги сменяте с нови през определен период.

Снимки: istock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимно ( преди 6 години )
О, Но!, хубаво е, хаха, чудесно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 0 rate down comment
Но! ( преди 6 години )
Ако имате позастарял , но дащен, любвеобвилен и надарен мъж, не го хвърляйте! Инвестирайте! Така и ли иначе не го употребявате всеки ден, знаете му всички хватки и чалъми, предоставете го за временно ползване срещу заплащане, поне докато си избие разходите по поддръжката. След това не забравяйте да мине през химическо чистене за дезинфекция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар