Здраве и красота

Бабина рецепта против разстройство

29.04.2011г. / 15 57ч.
Надежда Маринова
Бабина рецепта против разстройство

Аптеките са препълнени с всякакви лекарства против разстройство - въглен, прахчета, капсули, таблетки. Но има и стари бабини рецепти от преди 80 и повече години, доказали своята ефикасност.

Ще са ви нужни:
1 ч.л. бяло брашно
1 непълна ч.ч. вода
1/2 ч.л. захар
лъжичка/виличка за разбъркване.

Сипете брашното в чашата с вода и разбъркайте добре с виличката до получаване на бяла боза. Изпийте течността (макар, че не е особено приятна).

Брашнената каша минава като сюнгер през червата. По този начин отмива и по-късно изхвърля токсините, причинили разстройството. Готовите прахчета и хапчета имат свойсвото да неутрализират токсичното вещество, но не могат да почистят толкова добре червата, колкото брашното.

Ако е нужно, изпийте още 1 брашнена вода до пълното спиране на разстройството.

Този лек е добре да се знае в случай, че се намирате някъде, където няма аптека и не сте взели с вас нужните лекарства. Не забравйте този ден да пиете повече течности, за да изгебнете обезводняване на организма.

Прочете още:
Дивият чесън – красиво цвете и полезна билка
Наръчник за здраве без лекарства
Да не забравяме да мием ръцете си
 

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Надежда ( преди 11 години )
Благодаря за коментара ви, но тази рецепта ми я даде лекарка, която я знае от своята свекърва, също лекарка. Освен това е изпитана наистина многократно, включително пред очите ми преди 2 седмици. Така че действа, независимо от биохимичното обяснение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар