Здраве и красота

Папая и бадеми подхранват кожата и намаляват петната

Добавете няколко капки лимон, за да постигнете избелващ ефект

17.06.2013г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Домашно приготвена маска от папая и бадеми помага да премахнете неприятните пъпчици, разкрасява и заличава петънцата по кожата. Ако прилагате тази маска за лице три пъти седмично, кожата ви отново ще заблести и това няма да остане незабелязано.

Свързани статии

За да разкрием и поддържаме чара на нашата кожа, трябва и да полагаме грижи, да следваме съветите на козметика, да ядем повече храни богати на витамини и да намалим стреса. Запишете си тази рецепта и бъдете красиви.

Преди да направите маската за лицето, накиснете за няколко часа бадеми във вода или в прясно мляко. След като са престояли и са омекнали леко, трябва да ги смелите в кухненски робот.

В купичка поставете една или две лъжици папая. Към нея добавете кашата от бадеми и няколко капки лимон. Ако кожата ви е по-суха или имате тен, който искате да задържите, не слагайте лимона, защото той има избелващо действие.

Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. Върху предварително почистена кожа нанесете маската и оставете да действа за около 20 минути. Изплакнете и ако е необходимо нанесете подходящ крем.

Коментирай