Здраве и красота

5 вида чай за нежна и красива кожа

Пийте бял чай

13.06.2013г. / 08 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Красотата на кожата се изразява в нейната чистота, гладкост, свеж и здрав тен. За да имаме здрава и красива кожа, трябва да внимаваме какво пием и ядем.

Не трябва да прекаляваме с мазните храни, солта, тютюнопушенето и алкохола. А стресът и напрежението са най-често споменавани, когато говорим за появата на бръчки.

Свързани статии

Чаша ароматен чай ще отвори сетивата ни, ще намали напрежението и детоксикира тялото ни. Подарете си минути на релакс, в които да възстановите силите на организма и да се погрижите за красотата на вашата кожа.

Чай от гуарана

Грижи се за поддържането на млада кожа. Изключително богат на минерали и витамини и аминокиселини. Споменават го като заместител на кафето, много подходящ при целулит. Може да се приема като напитка или да се използва като лосион.

Чай от ройбос

Има детоксикиращо действие, спомага за функцията на черния дроб, предпазва клетките от увреждане.

Бял чай

Белият чай има интересен и приятен вкус. Известен е с ефекта си срещу стареене. Благодарение на високото съдържание на антиоксиданти в него се елиминират голяма част от свободните радикали.

Чай от лайка

Белите цветове на лайката регенерират и лекуват пъпки и кожни раздразнения. Лайката много често се използва, когато правим парна баня на лицето си. Действа успокояващо.

Зелен чай

Мощен антиоксидант, богат на полифеноли, витамин В и С. Елиминира вредните киселини в устата, съдържа флуорид, който заздравява зъбите, но може леко да ги оцвети.

Коментирай