Здраве и красота

3 подправки за дълголетие

Пийте чай с борови игли

07.07.2013г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Повечето от нас предпочитат да се хранят и живеят здравословно, защото смятат, че това е определящо за доброто здраве и продължителността на живота.

Свързани статии

Традиционната китайска медицина и не само тя в продължение на хиляди години използва билки и подправки за добро здраве и лечение на редица здравословни проблеми. Тук са изброени три подправки, за които казват, че удължават живота.

  • Бор

В древни времена, хората, живеещи в планините в Китай открили, че по време на снежна буря единствените растения, които остават жизнени са боровете. През годините те намерили терапевтична употреба на всяка една част от бора.

За физическа и психическа енергия приготвяли чай от борови кори или игли, антимикробни свойства открили в сока на дърветата, а кедровите ядки употребявали като полезна храна. Тези ядки съдържат мощен антиоксидант, който защитава мозъчните клетки.

  • Чесън за издръжливост

Чесънът, който придава на ястията приятен вкус, макар и не така приятно ароматен, съдържа алицин, който намалява съсирването на кръвта и подобрява кръвообращението, понижава холестерола и кръвното налягане, стимулира хипофизата, регулира кръвната захар и намалява риска от рак.

  • Джинджифил

Китайците го добавят към приготвянето на морски дарове, тъй като той действа като детоксикатор и може да помогне при едно евентуално хранително отравяне. Притежава противовъзпалително действие и помага да се намали болката, предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

От древни времена китайските лекари употребяват чай, в който е добавен и малко джинджифил.

Консумирайте с удоволствие тези храни, нека бъдат част от вашето ежедневно меню.

Коментирай