Здраве и красота

Маска с морков запазва слънчевия загар на лицето

В комбинация с алое вера, кожата става още по-красива

17.07.2013г. / 12 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато събираме слънчев тен, често избираме козметика за под слънцето, обогатена с екстракт от моркови. Знаем, че те не само правят кожата красива, но и помагат за добрия тен. Например в Бразилия по плажовете се предлага пресен сок от моркови. Сокът от моркови подобрява пигментацията на кожата. Ето една от причините дамите по бразилските плажни ивици да имат толкова красив загар.

Свързани статии

Грижата за кожата след излагане на слънце също е важна. Трябва да я хидратираме, за да задържим тена си по-дълго време. Маска за лице с морков ще ви помогне да я подхраните и ще запази шоколадовия загар.

Необходимо е да обелите един морков и да го направите на пюре, след което може да го охладите за няколко минути в хладилника. Към него добавете една супена лъжица гел от алое вера и капсула витамин E. Разбъркайте всички съставки и нанесете върху почистено лице. Оставете маската да подейства 15 минути, изплакнете и нанесете подходящ крем. Тази хладна маска е подходяща за нанасяне веднага след плаж. Кожата ще се успокои и хидратира.

Коментирай