Здраве и красота

Маски с есенни плодове за красива кожа

Маска с дюля

19.11.2013г. / 15 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Есента е сезон, в който може да консумирате вкусни плодове, богати на ценни витамини и минерали. Освен, че имат редица ползи за здравето, есенните плодове са чудесни за приготвянето и на домашни разкрасителни маски за лице.

Запишете рецептите на 4 маски, с които кожата ви ще изглежда по-здрава, мека и млада.

Маска от сини сливи

Сливите са чудесни за маска за лице, защото успокояват раздразнената кожа. За да направите маска от сливи, обелете два по-големи и добре узрели плода. Сложете ги в купичка и с помощта на вилица ги направете на пюре (може да ги смелите и в кухненски робот). Към тях добавете една чаена лъжичка мед и няколко капки бадемово масло. Разбъркайте добре и нанесете маската за 15 минути на почистена кожа.

Маска с дюля

Дюлята е подходяща за кожи, които са смесен към мазен тип и за тези, склонни към образуването на акне. За маската ще ви трябва една добре узряла дюля, която да настържете на много ситно ренде или да пасирате с пасатор на пюре. Може да я нанесете директно върху кожата или да добавите към нея супена лъжица кисело мляко. Оставете маската да подейства 15 минути и изплакнете.

Ако кожата ви е нормална, добавете няколко капки масло от бадем, кайсиеви ядки или зехтин.

Свързани статии

Маска с грозде

Гроздето е богато на антиоксиданти, ето защо екстрактът от този плод често присъства в състава на редица козметични продукти. Има антистареещо действие, свива порите и подобрява тена на кожата. За да направите маска от грозде ще ви трябват няколко зърна от него, които да направите на фино пюре. Към него добавете няколко капки зехтин, а ако кожата ви е по-мазна може да го комбинирате с малко портокалов сок. Оставете маската да подейства на лицето 15 минути и изплакнете с вода.

Маска с ябълка

Ябълките са богати на витамин C, A и E, което е важно, когато искате да имате здрава, красива и блестяща кожа. Това, което трябва да приготвите е да направите на пюре една ябълка или да я настържете на ситно ренде. Поставете пюрето върху почистено лице за 10 минути. За да подхраните максимално кожата може да добавите към пюрето от ябълка морков или райска ябълка.

Коментирай