Здраве и красота

По-малко видими стрии – как?

Витамин A и витамин E помагат при стрии

13.12.2013г. / 11 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В борбата с неприятните стрии, дамите са готови да изпробват какви ли не скъпоструващи процедури и мехлеми върху себе си. Често те не дават очаквания резултат, а стриите остават все така видими. Благодарение на някои естествени съставки в комбинация с незаменими витамини за кожата, стриите ще бъдат по-малко видими, кожата по-еластична и ще намалите риска от появата на нови. Запишете си рецептите за тези домашни натурални грижи за кожа, склонна към образуването на стрии.

В купичка смесете:

Всичко се разбърква добре и се слага в буркан, който може да съхранявате в хладилник. Нанасяйте от сместа един или два пъти на ден върху кожата, с леки масажни движения.

Свързани статии

За следващата грижа срещу стрии ще ви е необходимо какаово масло. Можете да го използвате самостоятелно или в комбинация със следните натурални продукти:

  • ½ чаша какаово масло
  • 1 чаена лъжичка витамин Е
  • 1 чаена лъжичка масло от кайсиеви ядки или бадемово масло
  • 2 чаени лъжички настърган пчелен восък

В купичка сложете какаовото масло и пчелния восък. Разтопете ги в микровълнова фурна или на водна баня. След това прибавете към тях и останалите продукти. Разбъркайте добре и изсипете съдържанието в бурканче, което може да съхранявате в хладилник.

Коментирай