Здраве и красота

Често срещани грешки при поставянето на спирала

Напластяването на спиралата

30.01.2014г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяка жена би искала да има дълги, красиви и добре извити мигли. Има много трикове за красота, с помощта на които те биха могли да изглеждат по този начин. Един от тези трикове е спиралата.

Въпреки богатия избор от марки и цветове, дори и най-скъпоструващата спирала, ако не се нанесе както трябва или когато не я съхранявате правилно, може да направи миглите ви да изглеждат не толкова красиви. Вижте кои са най-често срещаните грешки, които се допускат при нанасянето й.

Обърнете внимание на срока на годност на спиралата

След отварянето на спирала както и на всеки друг козметичен продукт, започва да тече така наречения срок на годност на продукта. Вече на всяка тубичка със спирала е обозначен срокът на годност след отварянето й. Обикновено трайността е между 3 и 6 месеца. С течение на времето спиралата започва да се сгъстява и втвърдява.

Нанасянето става неравномерно и обикновено спиралата се отронва от миглите ви. След изтичане на срока на годност е добре да смените спиралата. Не само защото вече не се нанася както в началото, но и защото в малката тубичка е идеално място за размножаване на микроби, които могат да предизвикат алергични реакции или други очни проблеми. Избягвайте и да разреждате спиралата с кремове и млека.

За да имате красиви мигли е важна не само консистенцията на спиралата и това дали е в срок на годност, но и четчицата за нанасяне. Както при лаковете за нокти, така и при спиралите четката е тази, която създава нужната плътност, извивка и обем. Когато поставяте спиралата върху миглите си, правете го от корена с леки и зигзагообразни движения. Натискането на миглите при поставянето йсамо ще я размаже на горните ви клепачи, а има и риск да нараните окото си.

Свързани статии

Често срещана грешка е напластяването на спиралата в желанието си да създадете по-драматичен поглед. Освен, че по този начин спиралата се натрупва, слепва и сплъстява миглите, съкращавате и срока на годност. Всяко бъркане с четчицата и „изпомпване“ на спиралата вкарва въздух в шишенцето и по този начин спиралата изсъхва по-бързо.

За да се нанесе перфектно продукта върху миглите, те трябва да са идеално почистени и да няма остатъци от спирала по тях. Срешете ги със специално гребенче за мигли, ако е необходимо извийте ги леко с машинка за извиване и чак тогава поставете спиралата.

Грижете се за здравето на миглите си

Често дамите не почистват в края на деня грима си от миглите или почистването е агресивно и с неподходяща козметика. Използвайте специален разтвор за демакиаж на очите и почиствайте нежно. Периодично вечер с помощта на клечка за уши нанасяйте бадемово масло върху миглите и отмивайте чак на сутринта. То ще ги заздрави, подхрани и ще ги направи малко по-дълги.

Коментирай
Свободно време