Здраве и красота

Как да избелите кожата на лактите и коленете?

Опитайте грижа с мед, мляко и куркума

25.02.2014г. / 17 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Ниските температури и сухият въздух са една от най-честите причини за изсушаването на кожата. Добавете към това и механични движения като подпиране на лакти или коленете по време на тренировка, и кожата по тези нежни места става суха, груба и променя своята пигментация. Споделяме няколко домашни грижи, които ще изгладят тена и ще направят кожата в областта на коленете и лактите мека и красива.

Кисело мляко и винен оцет

В купичка сложете малко количество кисело мляко, към което добавете винен или ябълков оцет. Разбъркайте и поставете върху лактите или коленете. Оставете да изсъхне и след това изплакнете с вода.

Сода

Както знаете, содата има ексфолиращо действие, което я прави подходяща за намаляване на тъмните петна по кожата на лактите или коленете. В купичка сложете малко количество готварска сода и към нея добавете малко прясно мляко, до получаване на гъста каша. Приложете пастата върху коленете или лактите и масажирайте с кръгови движения. След няколко минути изплакнете с вода. Този разкрасяващ трик правете веднъж на два дни.

Лимонов сок, захар и зехтин

Изцедете сока на половин лимон и към него добавете една супена лъжица захар и чаена лъжичка зехтин или етерично масло по избор. С тази смес отново масажирайте нежно кожата и след това изплакнете. Лимонов сок може да нанесете и самостоятелно върху кожата. След като изсъхне, оставете го да подейства поне 30 минути и изплакнете с вода.

Свързани статии

Мед, мляко и куркума

В купичка смесете мед, прясно мляко и малко количество куркума. Не бива да ви притеснява яркият цвят на куркумата. Естествен избелител на кожата в тази рецепта е млякото. Естествените съставки не само ще успокоят кожата, но и ще премахнат тъмните петна по нея. Нанесете получената каша с леки масажни движения и след няколко минути изплакнете.

Зехтин и кафява захар

В купичка смесете равни количества кафява захар и зехтин. Отново разбъркайте добре и нанесете с кръгови масажни движения върху кожата. След няколко минути изплакнете.

За да намалите потъмняването на кожата в тези области е добре да я поддържате достатъчно хидратирана. Затова всекидневно нанасяйте овлажняващи лосиони или масло от шеа, кокосово масло, както и любимите ви етерични масла.

Коментирай