Здраве и красота

Форма на веждите според овала на лицето

Веждите могат да ви придадат по-строг или уморен вид

26.03.2014г. / 13 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всекидневните усилия, които полагате, за да постигнете един добър и балансиран грим на лицето ви не рядко могат да бъдат провалени, ако формата на веждите ви не подхожда на овала на лицето.

Веждите могат да ви придадат по-строг, уморен, по-тъжен вид или да разкрият най-красивите линии на лицето ви, а също така да бъдат и коректор за вашите малки несъвършенства.

Ако изпитвате трудности при оформянето им, най-добре се доверете на козметик. Споделяме и няколко кратки насоки за това каква трябва да бъде тяхната форма според овала на лицето ви.

Овална форма на лицето

Овалната форма на лицето се счита за една от най-добрите форми, която не се нуждае от много внимание. За тази форма се препоръчва оформянето на вежди, които са с меки ъгли, точно като на Дженифър Анистън. Те не са от най-плътните, но извивката им е красива, а подходящата прическа може допълнително да разкрие красивата им и естествена извивка.

Кръгла форма на лицето

Дамите с по-кръгла форма на лицето трябва да се стремят да оформят веждите си така, че те визуално да издължат тази закръглена форма. Оформете високо извити вежди или ако не ви допада тази форма, подходящият вариант за вас е меката ъглова вежда.

Издължена форма на лицето

Тук се налага едно отвличане на вниманието от издължената форма на лицето. Затова подходящата форма на вежди са ниските и плоски вежди, които създават илюзията за повече широчина на лицето.

Квадратна форма на лицето

Тук има силно изразени чело, бузи и брадичка. За да се омекоти линията на челюстта, оформете вежди, които да са повдигнати и с леко остър връх, който да балансира квадратната форма на лицето. Уверете се, че арката на веждите ви е точно над най-широката част на челюстта. Извитите вежди също са подходящи, но тези, които са с лек ъгъл изравняват лицето.


Свързани статии

Сърцевидна форма на лицето

Омекотете формата на лицето с леко заоблени вежди. Те придават мек женствен поглед. Арката на веждите може да бъде по-висока или по-ниска, в зависимост от това дали сърцевидната форма на лицето е по-къса или по-издължена. Опитайте се да запазите ширината на челото, но не бива веждите ви да бъдат твърде плътни и гъсти.

Форма на лицето като диамант

За тази форма на лицето е характерно разширяване в областта на скулите. За да омекотите и балансирате това разширяване, оформете леко извити вежди, но не прекалено ъгловати. Все пак те трябва да имат лека арка, която да отвлича вниманието от по-широките ви скули.

Снимки: Reuters

Коментирай