Здраве и красота

Най-калоричните летни напитки

Любимата ви „Маргарита“ съдържа 740 калории

26.06.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Ако през летните месеци се опитвате да свалите излишни килограми или да запазите постигнатите резултати, е важно не само да спортувате и да се храните здравословно. Обърнете внимание и на летните алкохолни напитки и коктейли, които консумирате с удоволствие през лятото.

Дори и да не консумирате храна с тях, те съдържат достатъчно калории, които ще изискват определени физически активности, за да ги изразходите. Вижте с кои напитки трябва да внимавате, ако искате да имате добра фигура.

Бира

В списъка с калоричните напитки няма как да не споменем любимата на много от вас бира. В една бира има между 150 и 250 калории и около 7 грама въглехидрати. Към нея винаги има и няколко на брой мезета, като пържени картофки, като порция от тях има около 270 калории. Затова, когато пийнете няколко бири, помислете как ще изразходите калориите след това.

Сайдер

Популярната напоследък разхлаждаща напитка с плодове също е в списъка на напитките, с чиято консумация трябва да внимавате, ако искате да запазите талията си тънка. В една бутилка от 500 мл се съдържат около 230 калории.

Коктейл мохито

Лятото не може да бъде истинско лято без този коктейл. Съставките в него са ром, лимонов сок, захар, ментови листа, сода. Съдържа 160 калории и 12 грама въглехидрати.

„Маргарита“

Любимата на много дами „Маргарита“ също не е безобидна, когато става въпрос за калории. Дамите рядко се ограничават само с един коктейл. Въпреки това се замислете колко ще изпиете това лято, защото един коктейл съдържа около 740 калории.

Шампанско

Хубаво е че шампанското го пием само на специални поводи. Въпреки че то е най-добрата компания на стридите и хайвера, в една чаша от него се съдържат 90 калории. Рибните деликатеси могат да „изпият“ много шампанско.

Пина колада

Приятният на вкус ликьор съдържа малко по-малко калории от „Маргарита“, около 644. Въпреки кокосовото мляко, което е основата в нея, не забравяйте, че в пина коладата има и други добавки като захари.

Водка

Водката също е в списъка на нездравословните напитки. В 35 мл от нея се съдържат между 55 и 60 калории. Добавете към това натурален сок или безалкохолно и калориите могат да минат и 200 за напитка.

Коктейл Long Island Iced Tea

Съдържа водка, текила, ром, джин, трипъл сек, както и сладко кисел микс и кола. Тази комбинация от вкусове и газирана напитка съдържа 780 калории и 44 грама въглехидрати.

Свързани статии

Коктейл White Russian

Съставен е от водка, кафе, ликьор и течна сметана. Всички кремообразни напитки изобилстват от калории, този коктейл също. В него има 425 калории и 26 грама въглехидрати.

Микс напитка от джин, водка и тоник

Повечето от вас мятат, че това е не само освежаваща, но и нискокалорична напитка. Съдържа около 200 калории и 14 грама въглехидрати.

Коктейл Cosmopolitan

Още един приятен летен коктейл съставен от водка, трипъл сек, лимонов сок, сок от червена боровинка. Има 150 калории и 10 грама въглехидрати.

снимки: photl

Коментирай