Здраве и красота

Най-добрите етерични масла за отслабване

Масло от мандарина премахва целулита

17.08.2014г. / 09 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В стремежа да имаме добра фигура ние се храним здравословно, спортуваме, но често забравяме за етеричните масла, които помагат в борбата с излишните килограми.

Споделяме няколко, които може да направите част от вашия режим за постигане на оптимални резултати. 

Масло от грейпфрут

Маслото от грейпфрут е един от най-добрите и доказани методи помагащи в загубата на излишните килограми. Благодарение на него вие няма да задържате излишни течности в организма, ще намалите видимостта на целулита, ще намалите апетита и подуването на корема.  

Маслото от грейпфрут помага мастни киселини да се  освободят в кръвния поток, при което организмът ги разгражда и ги използва за енергия. Има много разнообразни приложения на маслото.

Може да се приема разтворено в чаша вода преди хранене, да се правят инхалации с него, масажи на кожата, да се добавя към релаксираща вана, ароматна лампа (следете дозировката изписана на опаковката на продукта). 

Масло от мандарина

Етеричното масло от мандарина има приятен мирис и редица здравословни ползи, като действа тонизиращо, подобрява храносмилането, помага при целулит и стрии, намалява апетита и много други.

Масажите на тялото са много важни, когато искате да свалите излишните килограми. Те помагат да подобрите кръвообръщението и структурата на кожата, което е важно, когато искате да намалите и целулита.

Затова винаги добавяйте към масажните кремове или масла масло от мандарина. То е подходящо и за ароматни лампи и релаксиращи вани. 

Масло от мента

Ментата е отличен помощник при храносмилателни проблеми. Тя създава усещането за ситост и ви помага да останете спокойни, което е важно, особено ако спазвате диетичен режим на хранене.

Маслото от мента също може да се приема перорално преди хранене, да се добавя във вана, към ароматна лампа или да се комбинира с други етерични масла за масаж на кожата. Благодарение на нея, винаги ще се чувствате енергични, докато топите излишните килограми.  

Масло от канела

Канелата под всякаква форма се препоръчва на всички, които искат да загубят няколко излишни килограма. Благодарение на нея, вие ще поддържате едни добри нива на инсулина, ще подобрите храносмилането, кръвообръщението.

Канелата помага и за детоксикиране на организма, стимулира имунна система и дори повишава либидото.  Добавяйте към ароматни лампи, вани, инхалации и при вашите антицелулитни масажи. 

Свързани статии

Масло от бергамот

Бергамотът има силни седативни свойства, които го правят отлично етерично масло в борбата с емоционалното хранене. Сложете няколко капки от него във ваната или ароматната лампа. Маслото от бергамот е подходящо и за масажиране на кожата. 

Масло то сандалово дърво

Подобно на бергамота, сандаловото дърво стимулира чувството на благосъстояние и ви помага да контролирате емоционалното хранене. В много култури прилагат масло от сандалово дърво за насърчаване на емоционалния баланс.

За да се справите успешно в борбата с излишните килограми ползвайте го за вашите масажи или релаксиращи вани.  

Снимка: thinkstock

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
О, много е важно как изглеждам! Колкото по-харесвам вида си, толкова съм по-уверена и успешна съм, и щастлива естествено :) Още от днес ще добавя някои от изброените масла към тренировките си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 4 rate down comment
... ( преди 9 години )
koi ti gleda figurata i tialoto ? edva se oceliava , az 6te se kipria i 6te se dokarvam ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар