Здраве и красота

Бебешките продукти, от които да се възползваме и ние

Какво може да причислим към своята козметика?

23.01.2015г. / 11 27ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много голяма част от козметичните продукти освен, че могат да се използват по няколко предназначения и да спестят пари, могат да бъдат и напълно заменени от алтернативни заместители.

За тези дами, които вече имат дете, предлагаме леко да „откраднат“ част от оборудването за себе си и да открият новите ползи на стандартните продукти. За тези, които нямат деца – голяма част от тези предложения са значително по-евтини от оригиналните продукти, чиято функция изземат и са много достъпни в повечето магазини.

Възползвайте се.

1. Бебешка пудра

Много различни мнения се появиха напоследък около въпроса дали бебешката пудра всъщност не е вредна за малки деца. Ако не желаете да рискувате с вашето дете, то можете спокойно да я използвате за вас като алтернативен вариант на сухия шампоан. Поръсете малко количество върху четката за коса и разрешете.

2. Бебешки шампоан

Заради значително по-леката текстура и много по-жалещ кожата състав, бебешкият шампоан е чудесен вариант, с който да измиете четките си за грим. Освен, че няма опасност да доведе до алергии, ще почисти идеално и ще предотврати появата на инфекции и разнасяне на бактерии.

3. Бебешко олио

Чудесна алтернатива на депилатоарите. Можете да използвате бебешкото олио за да премахнете окосмяването с самобръсначка. По този начин ще овлажните кожата и ще предпазите от появата на подкожни косъмчета и разраняване.

4. Овлажняващите кремове

Бебешките кремове са много по-безопасни за кожата. Изключително подходящи са за дами с чувствителна кожа, алергии или просто дами, които искат да избягват всякакви зачервявания и раздразнения.

5. Бебешки кърпи

Ако знаете, че кърпите за почистване на грим не са за предпочитане, но все не можете да привикнете към лосиона, то добър алтернативен вариант за вас са бебешките мокри кърпички. С тях ще успеете да почистите добре следите от грим, без да изсушавате допълнително кожата. Все пак, съветваме ви да не пропускате задължителното нанасяне на хидратиращ крем.

Коментирай
Свободно време