Здраве и красота

Какво трябва да знаете за овлажнителите за лице?

Обърнете внимание на специфичните нужди на кожата

13.11.2014г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Дерматолозите препоръчват използването на овлажнител за лице като част от рутинна грижа за кожата. Нежно всекидневно почистване на лицето премахва мъртвите кожни клетки, мръсотия и бактерии, но след това тя се нуждае от подхранване и хидратация.

Какво трябва да знаем за овлажнителите за лице и как да изберем подходящия продукт? Вижте няколко кратки съвета.

Не пропускайте вечерната грижа за кожата на лицето

Обикновено използваме три различни крема – за дневна грижа, за околоочен контур и нощен крем. Към тях винаги може да се добавят и обогатяващи серуми. Грижата вечер за кожата е от особено значение за нейната младост.

През нощта телата ни губят повече вода. Добрият овлажнител ще помогне на кожата да остане добре хидратирана по време на осемчасовия ни сън. Нощта е и времето, в което човешкото тяло преминава към режим на възстановяване.

Когато използвате точния продукт за вашите нужди на кожата, вие подпомагате и регенерирането на кожните клетки.

Обърнете внимание на специфичните нужди на кожата

Различните типове кожа се нуждаят от индивидуални хидратиращи продукти. Така например сухата кожа налага по-интензивна хидратация, отколкото нормалната или мазна кожа. Това не означава, че не може всекидневно да ползвате овлажнител, ако кожата ви е по-мазна.

Овлажнителите не само хидратират кожата, но са и обогатени с важни витамини и хранителни вещества, които повишават и подобряват функцията на кожните клетки. За мазни кожи специалистите препоръчват да се нанасят овлажнители, които освен, че хидратират, спомагат за по-малкото отделяне на себум от кожата.

Кожата склонна към образуването на акне също трябва да се хидратира всекидневно със специални продукти, предназначени за нейните нужди.

Всяка част на тялото ни се нуждае от различна грижа

Кожата на всяка част на тялото и на лицето се различава. Всяка една област от нея има специфични нужди. Дори когато става въпрос за лицето, овлажнителят, който нанасяте върху него често не е подходящ за зоната на околоочния контур.

За тази зона има специална козметика и грижа и е добре да се съобразите с това.

Свързани статии

Съобразявайте козметиката със сезоните

Есента и зимата кожата на лицето се нуждае от хидратация, слънцезащита и подхранване с масла. През пролетта и лятото козметиката за лице трябва отново да изгражда защита срещу слънчевите лъчи, да хидратира в дълбочина, но и да контролира отделянето на себум.

Как да изберете правилния продукт?

Винаги се консултирайте със специалист по козметика, който може да ви предостави по-пълна информация за предлаганите продукти. Задължително трябва да знаете какъв тип кожа имате. Дали тя е мазна, суха, дехидратирана, склонна към образуването на пигментни петна и акне, чувствителна.

Винаги избирайте овлажнители за дневна грижа, които ще ви осигурят и слънцезащитна грижа дори и през зимата.

Коментирай