Здраве и красота

Яжте банани и орехи срещу стрес

Винаги във форма и добро настроение

05.12.2014г. / 12 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Ежедневният стрес и емоциите, които той провокира в нас, нарушават нормалния ритъм на живот. Често когато сме напрегнати, посягаме към алкохол или храна, за да намалим стреса.

Има няколко чудесни и полезни храни, които ще ви помогнат да бъдете винаги във форма и добро настроение. Запишете си ги!

Банани

Бананите са не само вкусни, но изключително полезни плодове. Хубаво е да хапвате от тях всекидневно, защото са богати на калий, спомагат за балансирането на кръвната захар, намаляват неразположенията на предменструалния синдром, благодарение на витамин В.

Едно от най-често срещаните неразположения преди месечния цикъл е именно раздразнителността и нервността. Затова включете в менюто си повече банани.

Орехи

Едни от най-полезните ядки, подходящи за всекидневно хапване, между храненията, за вашата здравословна диета. Грижат се за здравето на кожата, щитовидната жлеза и могат да намалят стреса в трудни моменти благодарение на Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в тях.

За да бъдете щастливи и спокойни, консумирайте всеки ден по 50-100 г орехи.

Киви

Плод с високо съдържание на витамин С. Витаминът е изключително важен за поддържането на една стабилна имунна система, както и красива и еластична кожа. Тъй като телата ни не могат да синтезират този важен антиоксидант, трябва всекидневно да си го набавяме чрез храна и хранителни добавки.

Една купичка с киви ще ви зареди с достатъчно количество витамин С. Така ще бъдете енергични и по-малко стресирани.

Свързани статии

Тиквени семки

Тиквените семки също като орехите са чудесни за прием между храненията. Имат малко калории, богати са на цинк и на важни хранителни вещества. Благодарение на магнезия в тях ще намалите по естествен път нивата на стрес.

Люти чушки

Любителите на лютото вероятно са едни от най-спокойните хора. Чушките дължат своята пикантност на химикал, наречен капсаицин. Според учени при консумация на люто тялото ни отделя ендорфини, които са невротрансмитери.

Освен че предизвикват липса на чувство за болка, правят ни по-щастливи, спокойни и спомагат да имаме хубав сън.

Коментирай