Здраве и красота

Напитка с авокадо топи мазнините на корема

Важно е след нея да не консумирате никаква храна в продължение на 3 часа

07.01.2015г. / 18 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

След празничното обилно похапване е време да обърнем внимание на хранителния режим и да подновим тренировките в залата за спорт. Това, от което се нуждаем е балансирано меню, 5 хранения за деня и 20-30 минути физическа активност на ден.

Не бива да забравяме и за зеления чай и обилното количество вода, от които се нуждае организмът ни, за да изхвърли натрупаните токсини и по-лесно да изгорите излишните калории.

Предлагаме ви една рецепта за вкусна и свежа напитка, която може да приемате за сутрешна закуска или между храненията. Важно е след нея да не консумирате никаква храна в продължение на 3 часа.

Запишете си съставките:

  • половин добре узряло авокадо
  • половин банан
  • шепа спанак
  • 1 грейпфрут
  • 1 лимон или лайм (без корите)
  • 1-2 супени лъжици корен от джинджифил, обелен и настърган
  • няколко листа от мента
  • вода

Всички съставки се смилат добре в блендер. Напитката има невероятен вкус и ще ви помогне бързо да стопите излишните мастни натрупвания в областта на талията. Въпреки че авокадото е с високо съдържание на мазнини, скорошно проучване доказа, че консумацията на мононенаситени мастни киселини, като тези, намерени в плода, могат да намалят коремните мазнини.

Свързани статии

Бананите също са отлични за изгарянето на излишните калории, тъй като са богати на несмилаеми фибри и калий. Те ще ви дадат енергия през целия ден, а калият ще ви помогне да изградите и мускули.

 

Полезният спанак е с ниско съдържание на калории и високо съдържание на хранителни вещества, което го прави идеален за отслабване и изгаряне на натрупаните излишни мазнини. Той ускорява метаболизма и подпомага детоксикацията на организма.

Цитрусовите плодове нямат нужда от представяне, тъй като всички знаем, че освен богати на витамин С, те се препоръчват във всяка една диета.

Джинджифилът и ментата имат магическо действие при изгарянето на калории. Ароматните подправки възпрепятстват покачването на кръвната захар и подобряват метаболизма.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Мария Петрова ( преди 9 години )
босилека може ли да се замести с друго.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Ради ( преди 9 години )
Благодаря Ви за бързия отговор. Отдавна пием кафето си само с мед в нашето семейство и сме забравили какво е то купуването на захар. така че го препоръчвам горещо на всички, които са се ориентирали към по-здравословен начин на живот. Опитвайте, макар че в наши дни е по-трудно да се отсеят "истинските продукти", но усилията си струват. Хубав ден на всички, изпълнен с много усмивки и положителни емоции :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Hela ( преди 9 години )
От редакцията:Здравейте! През тези часове може да консумирате чай и кафе, за предпочитане без добавени захар, сметана, карамел и т.н. Подсладете напитката с малко мед. Не забравяйте да пиете и много вода, тъй като кафето може да ви дехидратира. Водата е важна за поддържане на един добър метаболизъм :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Ради ( преди 9 години )
Здравейте!Позволено ли е през тези 3 часа да се консумира кафе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар