Здраве и красота

Масло от черен кимион помага при ревматоиден артрит

То действа обезболяващо и противовъзпалително

30.01.2015г. / 09 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, при което имунната система действа срещу собствената си съединителна тъкан. Анормалната имунна реакция води до възпаление на тъканите.

Ревматоидният артрит често засяга ставите, но може да засегне и други части на тялото, включително белия дроб, кожата и сърцето. Обикновено състоянието се третира с медикаменти, потискащи анормалната имунна реакция.

Въпреки че тези лекарства помагат да се запази функцията и намаляват обострянията, те носят риск за здравето на черния дроб. Според изследвания в тази посока маслото от черен кимион е една добра естествена терапия при пациенти, страдащи от ревматоиден артрит.

Какви са предимствата на маслото?

То действа обезболяващо, противовъзпалително, действа като имуномодулатор (регулира имунната система), грижи се за здравето на черния дроб и други. Маслото от черен кимион се прилага и при косопад, кашлица, астма, диабет, акне, псориазис и други.

Свързани статии

Има богат състав от компоненти, като витамини Е и D3, биотин, фолиева киселина, мастни киселини и други. Как да облекчите неразположенията при ревматоиден артрит? Нанесете няколко капки от маслото върху засегнатите участъци и масажирайте нежно до пълното му попиване.

Правете тази грижа всеки ден. Добре е да се консултирате с наблюдаващия ви лекар за продължителността на тази домашна терапия.

Коментирай