Здраве и красота

Етеричното масло от пачули и многобройните му ползи

За какво помага маслото от пачули?

07.12.2015г. / 15 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Wikimedia Commons

Снимка: Wikimedia Commons

Билките имат своите полезни действия за организма. Неслучайно хората използват билки и етерични масла от векове. В много случаи майката природа се е погрижила да ни дари с лек за нашите страдания, само трябва да знаем към какво да се обърнем.

Етеричното масло от растението пачули е изключително полезно в много отношения. Широкоспектърното му действие е истински помощник в борбата за здраве, красота и дълголетие.

Кои са полезните свойства на етеричното масло от пачули?

Противовъзпалително

Пачули успокоява възпалението и нормализира работата на клетките и тъканите. Помага при артрит, подагра, кожни възпаления от инфекциозен тип, екзема.

Антидепресант

Маслото от пачули има успокояващи свойства. Преди да се обърнете към медикаментозните антидепресанти, опитайте с масло от пачули – то ще ви даде спокойствие, ще намали чувството на гняв, безпокойство, тревожност и трудност в заспиването.

Стимулира мускулите

Маслото от пачули помага за повдигане тонуса на мускулатурата. Ако работата или ежедневието ви са свързани с малко движение, мускулите ви вероятно са по-слаби. В такъв случай се обърнете към пачули!

Етеричното масло от пачули помага и при следоперативни проблеми с мускулите, сухожилията и ставите.

Намалява температурата

Маслото от пачули помага при грип, настинка и възпалителни състояния, протичащи с висока температура. Заедно с това болката също намалява значително.

Свързани статии

Премахва гъбичките

Установено е, че маслото от пачули има фунгоцидни свойства, тоест премахва гъбичките и предотвратява повторната им поява.

Подходящо е за външна употреба при гъбички по кожните гънки и ноктите, както и при вътрешни гъбични инфекции, например по дихателните пътища и ушната мида.

Седатив

Етеричното масло от пачули успокоява нервното възпаление, тиковете, спастичната кашлица и неволните тремори на мускулатурата, предизвикани от нервна превъзбудимост.

Като тоник

Разреденото масло от пачули може да се използва чудесно вместо тоник за лице и тяло. То подобрява метаболитните функции, ускорява обмяната на веществата, детоксикира черния дроб, стомаха и червата, което от своя страна подобрява имунната система.

Коментирай