Здраве и красота

Няколко факта за вагината

Вагиналните мускули могат да се разширят до 200%

11.08.2016г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Женската анатомия е необикновена. Често изпитваме притеснения да говорим за нея, а не трябва. Важно е да е питаме, да знаем, да споделяме своите притеснения. Днес споделяме няколко факта за вагините, които всяка жена трябва да знае. 

Има  около 8000 нервни окончания в областта на клитора, докато пениса има само 4000. Ето защо, тази малка площ от женското тяло, се счита за най-чувствителната ерогенна зона.

Мощните усещания могат да се разпространяват в цяла тазовата област на жената, като засягат 15000 други нервни окончания.

Вагиналните мускули могат да се разширят до 200% по време на полов акт или раждане. 

Вагините са достатъчно силни, за да ограничат проникването на пениса или неговото оттегляне. Рядко срещано е, но е напълно възможно, по време на полов акт, пенисът да се заклещи във вагината. Състоянието се нарича „penis captivus“.

Вагината има способността да се самопочиства с помощта на естествени секрети. Ето защо е много важно каква интимна козметика използвате, тъй като тя може да повлияе на здравословния баланс на бактериите и нивата на рН. 

Вагините (и вулвите) се различават по форми, размери и цветове. Ето защо не съществува такова понятие като стандарт за вагина.

Вярвате ли не, вагините могат да се потят, независимо дали спортувате или навън температурите са високи. Затова е важно да носите бельо, което е изработено от 100% памук, вместо от коприна или синтетични материи. Това ще позволява на кожата да диша. 

Всички знаем, че вагините имат естествена миризма, която до голяма степен зависи от това какви храни и напитки консумираме.

Не е възможно да загубите нещо във вагината си. Отворът на матката е твърде малък, за да премине нещо през него (освен по време на раждане).

Спекулумът е гинекологичен инструмент, използван от лекари още през 1300 г.пр.н.е.

Свързани статии

Така наречените „вагинални газове“ по време  на секс се случват на почти всички жени и са нещо съвсем нормално. Те могат да се проявят и при някои форми на физически упражнения. 

Не само мъжете еякулират. Рядко, но се случва и някои дами да изпитат женската еякулация. Това е течност, която се отделя от парауретралните жлези на уретрата.

Снимка: istock

Коментирай
Свободно време