Здраве и красота

Есенна маска за лице с тиква

Как да подхраните кожата на лицето през есента?

10.10.2016г. / 17 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Есента е преломен момент, който не влияе добре на красотата и външния вид. Кожата на лицето е особено чувствителна към този сезон, тъй като той е изпълнен с температурни колебания, дъждове, вятър.

Пък и заради естествения ход на смяната на сезоните кожата страда.

Ето защо можете да си направите подхранваща маска за коса с есенни продукти. Тиквата е сред тях.

Маска и скраб с тиква

Тиквата е изключително полезна не само когато се прилага в разкрасителните процедури, но и за здравето. Консумацията на повече тиква през есента ще ви помогне да се заредите с витамини, полезни фибри и да повишите имунитета си.

Тя е богата и на антиоксиданти, които правят кожата изключително красива, млада, свежа и гладка.

Натуралните плодови захари в тиквата имат сходно действие с това на химическия пилинг. Ето защо можете да го замените спокойно с тиквата. Тя има и антибактериални свойства, които ще успокоят раздразнената кожа и акнето.

Снимка: iStock

Необходими продукти:

  • 1 чаша пюре от тиква
  • ¼ чаша тръстикова захар
  • 1 чаена лъжичка хималайска сол, смляна
  • ½ чаена лъжичка канела на прах
  • ¼ чаена лъжичка индийско орехче
  • ¼ чаена лъжичка ситно смлян карамфил

Приготвяне:

Смесете всички съставки много добре. Нанесете маската върху лицето като внимавате да не мажете върху зоната около очите, носа и устата. Те са чувствителни.

Оставете маската да подейства за около 20-25 минути. След това изплакнете с хладка вода и кръгови движения като едновременно с това масажирате. Нанесете хидратиращ крем след маската.

Правете маската с тиква 2 пъти седмично за най-добри резултати. Не превишавайте броя процедури, за да избегнете раздразнение на кожата.

Коментирай