Здраве и красота

Плодове, които подобряват метаболизма

Плодова детоксикация

22.06.2017г. / 14 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Когато искаме да редуцираме теглото си е важно всекидневно да консумираме не само свежи зеленчуци, но и плодове. Вторите са важна част от необходимото за подобряване на метаболизма.

Някои плодове са богати на важни антиоксиданти, които спомагат за ускоряване на обмяната на веществата, регулиране на храносмилателната система, предотвратяват задържането на излишни течности и детоксикират организма. Всичко това е важно за процеса на отслабване. Споделяме 5 полезни плода, които да включите в диетата си.

Ябълки

Неслучайно ябълките са първи в списъка с плодовете подобряващи метаболизма. Те изобилстват от хранителни вещества, които са много полезни за организма, тъй като помагат за предотвратяването на редица възпаления в тялото. Ябълките са богати и на пектин, който доказано спомага за редуциране на теглото.

Една от най-добрите напитки е тази приготвена от ябълки, малко вода и канела (всичко се смила в блендер до перфектна гладкост). Ябълките регулират храносмилането, а канелата в допълнение спомага за редуциране нивата на кръвната захар.

Круши

Крушите са много богати на фибри, което ще ви осигури ситост за по-дълго време. Ако искате да извлечете максимума от тези плодове, опитайте се да не ги белите, освен ако обелките не са ви неприятни на вкус.

Крушите са невероятно полезни, защото съдържат два антиоксиданта, необходими за редуциране на теглото – катехини и флавоноиди, които напълно елиминират токсините от тялото.

Редовната консумация на круши регулира нивата на холестерола, като по този начин намалява и рискът от развитието на диабет и сърдечносъдови заболявания. Също така благоприятстват и отделителната система.

Портокали

Всички знаем, че цитрусовите плодове помагат за изгарянето на излишните мазнини. Количеството на калориите в портокалите е малко, но в същото време ни осигуряват много полезни вещества, които намаляват апетита и постоянното желание за храна и захарни изделия.

Редовната консумация на свежите плодове, осигурява една добра хидратация на организма, набавя важни хранителни вещества, необходими за правилното храносмилане и оптимално функциониране на храносмилателната система, което е ключът към отслабването.

Банани

Бананите са с високо съдържание на разтворими фибри, което ги прави чудесен заместител на едно хранене за деня. Всекидневната консумация на тези плодове спомага за подсилване на имунитета и подобрява устойчивостта ни на вирусни инфекции.

Освен това бананите при умерено консумиране са чудесен плод за отслабване, богати са на минерала калий, който играе важна роля в правилното функциониране на организма, а в комбинация с парче черен шоколад може да бъде перфектната закуска за всеки спортист, тъй като възстановява енергията след спорт, а преди това също ще ви осигури повече сили, необходими за физическа активност.

Свързани статии

Кокосов орех

Освен прекрасните ползи на кокосовата ядка и кокосовата вода за отслабване, не бива да забравяме и друг продукт, който се получава от кокосовия орех – маслото. То е чудесна грижа за кожата и косата, но е част от много здравословни и диетични режими на хранене.

Когато искаме да отслабнем не бива да изключваме полезните мазнини от храненето си. Кокосовото масло е от тези, които ни помагат в комбинация с други храни да се избавим от излишните килограми.

Коментирай
Здраве и красота