Банани с карамелен маслен сос

25 март 2015 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
½ чаша масло
1 чаша фина кафява захар
1 и ¼ чаши течна сметана
4-5 зрели банана, обелени и нарязани на кръгчета
20 мин.

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън. Добавете захарта. Разбърквайте, докато се разтопи и потъмнее. Бавно добавете сметаната на тънка струйка.

Нека сместа се готви за около минута-две, докато се посгъсти. След това намалете огъня и добавете бананите. Нека се готвят 2-3 минути. Разбъркайте ги, за да полепне добре карамеленият маслен сос.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай