Свободно време

Поредица от отвличания на тийнейджъри от богати семейства

05.07.2012г. / 15 01ч.
Аз жената
Поредица от отвличания на тийнейджъри от богати семейства

Джеймс Патерсън е най-популярният автор в Съединените щати и най-продаваният в световен мащаб!

През последните 8 години той е имал повече бестселъри №1 отколкото Джон Гришъм, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун взети заедно!

Своето достойно място в полето на литературата Патерсън заема още с първия си роман – „Номерът на Томас Бериман“, излязъл в края на 70-те години. За него авторът получава награда „Едгар“ за най-добър дебютен роман. Тогава той е 27- годишен.
След този успешен старт писателската му кариера започва да се развива стремително, а почитателите му не крият възторга си от всеки следващ негов романов хит. Днес Джеймс Патерсън е най-продаваният автор в световен мащаб.

Ето и фактите:

  • С 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на Ню Йорк Таймс и общо 45 заглавия попаднали в същата класация, Джеймс Патерсън влезе в рекордите на Гинес. Наградата му бе връчена на 30 май 2009 г. по време на Изложението на книгата в Ню Йорк.
  • През последните 8 години Джеймс Патерсън е имал повече бестселъри №1 отколкото Джон Гришъм, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун взети заедно.
  • През 2007 г. всяка 15-та продадена англоезична книга с твърда подвързия е била на Патерсън.
  • Джеймс Патерсън е писателят, чиито книги са най-често вземани от библиотеките в САЩ и Великобритания.
  • Статистиката сочи, че при електронните книги създателят на Алекс Крос отново заема челната позиция по приходи.
  • Според класацията на авторитетното списание Forbes за 2010 г. Джеймс Патерсън е най-високоплатеният автор в света.

С приходите си от 70 милиона долара годишно, авторът печели повече от Стефани Майър, Джон Гришам и Джоан Роулинг, взети заедно. На второ място в класацията е Стефани Майър, станала популярна благодарение на екранизацията на произведенията от поредицата „Здрач“. Приходите й са изчислени на 40 милиона долара годишно. Челната тройка се допълва от Стивън Кинг с 34 милиона долара. В рейтинга на списанието следват имената на Даниел Стийл с 32 милиона, Кен Фолет с 20 милиона за година, Дийн Кунц, който е спечелил 18 милиона, Джанет Иванович със 17 милиона, Джон Гришам с 15 милиона, Никълъс Спарк с 14 милиона долара и Джоан Роулинг с 10 милиона.

Според списание Forbes състоянието му значително ще се увеличи през 2012 г., защото според договора му, през тази година създателят на Алекс Крос трябва да напише нови 11 произведения за възрастни и шест книги за деца.

Сега ИК „Хермес“ предлага на всички почитатели на Патерсън новата му книга – „Безизходица“.

За книгата:
В сърцето на Ню Йорк започва поредица отвличания на тийнейджъри. Всички жертви са деца на едни от най-богатите семейства в града. Родителите не могат да направят нищо, за да спасят децата си, защото похитителят не иска откуп. Вместо това, той подлага на страховит тест заложниците си. Всеки грешен отговор води до нов труп.
Работата по случая ръководи детектив Майкъл Бенет. Партнира му агент Емили Паркър от ФБР – специалист по отвличанията. Двамата са стъписани, когато откриват, че едно от похитените момичета е отговорило на въпросите и е освободено живо, а похитителят дори е оставил отпечатък върху кожата й.
В бясна надпревара с времето и психопата, който сякаш винаги е на крачка пред тях, Бенет и Емили го проследяват чак до сградата на Нюйоркската фондова борса. В самото сърце на финансовата машина на САЩ, детективът ще трябва да надхитри убиеца и да предотврати кървавия му план.

На книжния пазар от 6 юли 2012 г.
Обем: 272 стр.
ISBN 978-954-26-1125-7
Корична цена: 11,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай