Свободно време

Напрегнато действие, интрига и страст

„Опасно убежище“ – Елизабет Лоуел

12.02.2015г. / 13 49ч.
Аз жената
Корица: Издателство "Хермес"

Корица: Издателство "Хермес"

Променено завещание, внезапна смърт, липсваща колекция с монети и други мистериозни обстоятелства събират Шей и Танър в хода на разследването. Криминалният съспенс провокира любопитството, завладява ума и кара страниците да летят до самото разрешаване на загадката.

За книгата:

Шей Таунсенд работи в „Сдружение за защита на собствениците на ферми“ в американското градче Рефюдж, щата Невада. След несполучлив брак с бейзболната звезда Марк Наджет, младата жена се разочарова от мъжете и се отдава на кариерата си. Тя убеждава мнителния собственик на ранчо Лорн Дейвис да преотстъпи земята си на сдружението, което ще се погрижи за опазването й. Но Лорн получава сърдечен удар и умира само ден след като е променил завещанието си. Той оставя цялата си собственост – къщата, земята и животните – на племенника си Танър.

Шей открива тялото на Лорн и се обажда на полицията. Местният шериф обаче решава да не провежда разследване поради липсата на доказателства за насилствена смърт.

Тридесет и шест годишният Танър Дейвис работи като детектив от отдел „Убийства“ в Лос Анджелис. Когато научава за смъртта на чичо си, той си взема отпуск и заминава за Невада. Танър открива, че колекцията от двадесет златни монети на Лорн липсва и започва собствено разследване.

Шей и Танър имат една обща цел: да научат истината за смъртта на Лорн.

За авторката:

Елизабет Лоуел е синоним за наелектризираща проза, съчетаваща с лекота напрегнато действие, интрига и страст. Писателката (с истинско име Ан Максуел) е написала над 70 романа, преведени на 30 езика. Писателската й кариера започва с научнофантастични, криминални романи и трилъри, като след това е завладяна от романтичната литература и съспенса. Над 30 от романите й са били в бестселъровата класация на Ню Йорк Таймс, а с името Елизабет Лоуел авторката получава и наградата за цялостно творчество от Асоциацията на американските писатели на романтична литература.

Загадката е движещият механизъм в романите й, на фона на която се развиват взаимоотношенията на героите и се разкриват характерите им. Книгите на Лоуел са известни с техните дълбоки емоции, очарователна природна среда, парливи любовни сцени и иронично чувство за хумор.

На книжния пазар от 7 март 2014 г.
обем: 336 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1306-0
Корична цена: 14,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай