Свободно време

Симпатичен и любезен мъж, но всъщност убиец

„Далас в смъртта“ – Нора Робъртс

01.03.2014г. / 11 02ч.
Аз жената
Симпатичен и любезен мъж, но всъщност убиец

Световноизвестната писателка Нора Робъртс няма нужда от представяне. Внушителното й творчество надвишава 209 романа, покорили сърцата на милиони читатели. Нейни заглавия присъстват постоянно в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за бестселъри и често я оглавяват. Робъртс е първият автор, намерил своето почетно място в Американската асоциация на авторите на романтични четива.

Поредицата си „В смъртта“ започва с мистификация, като публикува под псевдонима Ди Джей Роб. Но стилът й на писане и увлекателният сюжет бързо я издават. След излизането на дванадесетото заглавие от серията Нора Робъртс признава авторството си и името й се появява на корицата. Както главните герои, Ив и Рурк, така и второстепенните персонажи, печелят безпрецедентния читателски интерес. Почитателите изпращат купища писма с въпроси и препоръки за развитието на сюжетната линия и за съдбата на любимите си герои.

Неочакваните обрати, любовната страст, енергичното действие и криминалната нотка превръщат всеки неин роман в тотален хит. Сега след големия успех на „Родени в смъртта“, „Спомени в смъртта“, „Създадени в смъртта“, „Невинни в смъртта“, „Обещания в смъртта“, „Сродници в смъртта“, „Фантазии в смъртта“, „Наслада в смъртта“ и „Предателство в смъртта“ почитателите на серията могат да се насладят и на следващата книга – „Далас в смъртта“.

И тук Робъртс не изневерява на характерния си почерк, отличаващ се с динамични моменти, спиращи дъха.

За книгата:

В началото на кариерата си в нюйоркската полиция Ив Далас участва в разследване на обир, когато инстинктът й я отвежда в апартамента на Айзък Маккуин. Оказва се, че привидно симпатичният и любезен мъж е брутален педофил и убиец, който държи в апартамента си оковани момичета. В смъртоносна схватка младата полицайка успява да го надвие и Маккуин е изпратен в затвора с доживотна присъда.

Дванайсет години по-късно Ив Далас – вече уважаван лейтенант – е разрешила редица тежки случаи. Но тя ще се изправи пред най-голямото си изпитание, когато Маккуин успява да избяга от затвора. Той е замислил мащабен план как да отмъсти на Ив. Докато оплита смъртоносната си примка около жената, изпратила го в затвора, той търси начини да задоволи извратените си нужди. Маккуин се отправя към Тексас, където смята да примами Ив, за да разчисти сметките си с нея. Последвайки го, лейтенант Далас ще трябва да се върне в града, където е преживяла най-кошмарния период в живота си.

На книжния пазар от 21 февруари 2014 г.
Обем: 384 стр.
ISBN: 978-954-26-1301-5
Издателство: „Хермес“
Корична цена: 13,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай