Свободно време

Кои характеристики определят женствеността?

„Пътят на щастливата жена“ – Наталия Кобилкина

31.05.2014г. / 11 00ч.
Аз жената
Наталия Кобилкина

Наталия Кобилкина

Пътят на щастливата жена“ е смело и жизнеутвърждаващо четиво, един красив реверанс към представителки на нежния пол от всички възрасти!

Проблемите на съвременната жена по пътя към нейната емоционална зрялост не са нерешими. Важното е да осъзнаем, че женствеността не се изразява в самонадеяност, упорство и агресивно постигане на целите, а изисква да управляваме естествената си уязвимост и душевна сила. Когато жената е отворена към света, когато умее да получава с лекота, както и да бъде безусловно щедра и всеотдайна, тя е истинска жена.

„Всяка голяма промяна започва на равнището на твоите ценности“, убеждава ни Наталия Кобилкина в това енергично и вдъхновяващо психотерапевтично четиво.

Родена в Ростов на Дон, Русия, в семейство на потомствени лекари, Наталия Кобилкина е първият и до момента единствен сексолог и семеен терапевт в България, който провежда обучения по сексология, зрели и хармонични отношения. Постоянен гост на българските медии, днес тя изнася лекции по сексология пред разнолика аудитория от мъже и жени, дава индивидуални консултации, провежда тренинги за личностно развитие в България, Великобритания, Италия и други страни по света. През последните години придоби широка популярност нейният „Учебен център по сексология и щастливи отношения“, където работят експерти в областта на сексологията и семейната психотерапия.

Любопитно:

Кобилкина отстоява схващането, че най-много енергия се съдържа в травмите, които сме придобили в детството. Излекуваме ли ги, те се превръщат в източник на неподозирана сила. Промяната в живота ни настъпва тогава, когато стане по-трудно да страдаме, отколкото да се променим.

В книгата са изложени интересни упражнения, техники за визуализация и медитации, които имат за цел да помогнат на дамите „да се свържат“ със себе си и да се почувстват по-спокойни, ведри и силни. Приложен е и тест на тема: „Разбери каква си и какви мъже са най-подходящи за теб“.

Наталия Кобилкина обича да провокира публиката със своята прямота. Неотдавна в телевизионно предаване тя заяви, че „На жената са й достатъчни три секунди, за да реши дали иска да бъде с един мъж“.

Най-важният съвет в тази книга: „Не вярвайте на думите ми, ако те не са в синхрон с вътрешното ви усещане за самите вас! Бъдете дръзки и дейни, експериментирайте!“

Фрагменти:

Ние, жените, сме привлекателни за другия пол и заради умението си да показваме, че сме слаби.

Всеки от нас притежава свой вътрешен мъж и своя вътрешна жена. Мъжката сила се изразява в упражняването на власт, а женската – в мекотата и гъвкавостта.

Докато не повярваме в любовта, тя няма да ни се случи. Феите не съществуват отвъд желанието ни да ги видим.

Когато избираме първо себе си като личност, тогава и животът ни избира. Нашата чисто женска задача е да се показваме, да създаваме и да насърчаваме красотата, и да бъдем щастливи.

На книжния пазар от 2 юни 2014 г.
Обем: 248 стр.
Издателство: „Колибри“
Корична цена: 15 лв.

Прочетете още:

Коментирай