Свободно време

Най-честите сънища и тяхното тълкуване

Сънят отваря скритата врата във всеки от нас

08.08.2020г. / 19 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сънят отваря скритата врата във всеки от нас. Той ни дава възможността да погледнем в нашето подсъзнание и да разберем повече за личната ни психологическа трансформация в будния ни живот. Вижте как се тълкуват едни от най-често сънуваните сънища.

Превозни средства – даване или получаване на професионален опит

Сънуването на моторни превозни средства често символизира средство за преживяване, нещо, което се случва в нашия съзнателен живот. Какъв контрол мислим, че имаме на пътя, опита, пречките, пред които сме изправени.

20 неща, за които един ден ще съжалявате

Видът и размерът на превозното средство могат да означават различни послания. Големите превозни средства могат да символизират компанията, в която работите, възможностите, които ви се дават, линейката може да показва необходимост за изцеление, а полицейска кола – необходимост от дисциплина.

Бебе – Нещо ново

Сънуването на бебе често е тълкувано като наближаващ проблем. Но невинаги това тълкуване е правилно. Бебето може да означава нова идея, развитие или потенциал за растеж в определена област на вашия съзнателен живот.

Датата на раждане разкрива личността (част първа)

Смърт – промяна

На езика на ума, смъртта обикновено представлява преминаването от едно състояние на съществуване към друго. Смъртта в съня често е възприемана като нещо страшно или отрицателно. Този сън е показател за това, че подсъзнателно правим връзка с драматична промяна или преход, която се случва в живота ни.

Животни – навици на сънуващия

Както знаем животните често биват свързвани с първичното, инстинктите. Сънуването на животни представя навиците на сънуващия. Подобни сънища могат да ни бъдат в помощ за вникването ни в ежедневните ни модели на поведение, както и в най-дълбоките ни желания. Видът и местообитанието на животните може да отрази посланието, което нашето подсъзнание ни съобщава.

Падане – събуждане/контрол

Когато сънуваме, че падаме, почти винаги се будим и сънят ни свършва. Неконтролируемото падане в съня се тълкува като загуба на контрол. Най-вероятно сънуващият не може да контролира определен аспект в будния си живот или се страхува да не изпусне нещо.

Секс – сексуално изразяване, унифициране и създаване

Сънуването на полов акт често подсказва за обединяване на несъзнаваните желания и емоции със съзнателното им признаване. Когато човек сънува че прави секс, това може да символизира и създаването на нови сексуални връзки, а в много случаи подобни сънища са отдушник за сексуално изразяване.

Свързани статии

Голота – Честност и откритост

Когато някой се вижда гол в съня си, това означава, че иска да изрази определена емоция без ограничения. От друга страна може да се тълкува и като чувство на срам или уязвимост към определен аспект от живота.

Училище – научаване

ако сънуваме, че се намираме в училище, класна стая, че се явяваме на изпит, това се тълкува като процес на обучение в реалния живот. Може и да се тълкува като нещо, което ще научим от определена ситуация в нашето минало, настояще или че ще имаме възможността да подобрим познанията си в дадена област.

Разгадайте вашите сънища в нашия съновник. 

Снимка: istock

Коментирай