Свободно време

Стрийт арт с мощно екологично послание

Екологията става все по-болезнена тема

13.05.2015г. / 12 58ч.
Илияна Николова
Снимка: ArtFido

Снимка: ArtFido

Светът се движи от градовете. Те стават все по-големи, индустриализирани, замърсяващи, шумни, пренаселени, залети с бетон.

В тях почти няма място за изкуство. Още по-малко място има за природата, за дивото, за естествените обитатели на тази земя. Обитатели, чието право да населяват териториите е отнето от нас и нашите градове.

Стрийт артът е улично изкуство, което цели главно изпращане на съобщения, даване на гласност на проблемите, повик за промяна и съпротива срещу политическите действия, срещу неправдите и човешката глупост.

Графитите и стрийт артът в тази колекция от снимки са на тема екология. Изображенията са достатъчно красноречиви, за да се опитваме да ги обясним.

Уличното изкуство е прекрасно, защото аудиторията му е огромна и всеки, който иска да се вслуша и да обърне внимание много лесно може да долови посланието.

Стрийт артът използва прости лозунги и провокативни изображения за разпространяване на важни и вдъхновяващи идеи по начини, които са лесни за запомняне и възприемане.

 

Такова изкуство може да вдъхнови хората към действие или поне да им напомни за важните въпроси, които понякога забравяме в ежедневието си.

Снимки: ArtFido/ Instagram

Коментирай