Свободно време

Кои са най-интелигентните зодии?

Родените под знака на зодия Скорпион са най-проницателните и интуитивните

09.07.2015г. / 12 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Интелигентността е нещо, което всеки малко или повече носи в себе си, но личните ни амбиции и усилия са тези, които помагат за нейното развиване и надграждане. Въпреки това, зодиакалният знак, под който сме родени може да окаже влияние върху интелигентността и да ни постави в графата „най-интелигентните зодии“. Вижте в следващите редове дали сте сред тях.

Близнаци

Близнаците спадат към въздушните знаци. За тази двойствена зодия е характерно, че има идеалистично-аналитична интелигентност. Родените под знака на Близнаци живеят в света на общуването, което им помага да генерират нови идеи.

Емоционалността им също до голяма степен им помага да създават своите креативни проекти. Интелигентността на Близнаците започва да се проявява още в ранна детска възраст. От малки те са изключително любопитни за света, който ги заобикаля и не спират да го изследват и изучават.

Но не само това. Родените под този зодиакален знак могат да бъдат не само отлични лидери, учени, но и големи таланти, тъй като звездите им са определили да могат да се развиват еднакво добре в науката и изкуството. За да поддържат своето ниво на интелигентност, Близнаците често внимателно избират хората, с които общуват. Те се нуждаят от интелигентни събеседници и партньори, готови за конструктивни преговори.

Скорпион

Измежду всички от зодиака, родените под знака на зодия Скорпион са най-проницателните и интуитивните. Те са родени с уникално шесто чувство. Винаги се стремят да усетят нещата в дълбочина и е много трудно да бъдат манипулирани.

Или казано накратко, Скорпионите имат проницателен интелект. Те спадат към групата на водните знаци. В китайската астрология водата е свързана с търсенето, разузнаването. Именно тази им дарба ги прави добри в сферата, в която се развиват.

Освен това, голяма част от успеваемостта на Скорпионите се дължи и на тяхната упорита работа. Няма материя, която може да се окаже трудна за разгадаване за един Скорпион.

Свързани статии

Стрелец

Стрелците също като Близнаците са изключително любопитни. Те са и големи авантюристи, което е техен плюс и им помага да научават повече за света около тях. Стрелците са проницателни, знаят как да оценят всяка ситуация, в която попадат, както и хората, с които общуват.

Постигат отлични успехи в математиката и природните науки. Хобито на родените под знака на Стрелец е да инвестират време и средства в самоусъвършенстването си. Техният интелект е интуитивен. Виждат добрите възможности често в рисковите ситуации.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
КУки ( преди 8 години )
Май такива тъповати статии се пишат с цел бурни реакции, понеже това вдига рейтинга на сайта... Принципно близнаци, водолей и везни се водят интелектуалците на зодиака, понеже управлявани от въздух, който е елемента на интелекта. Но познавам и много тъповати представители на тези зодии, както и много умни телци, раци, деви и прочие...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
дидко ( преди 8 години )
Познавам една камапа Скорпиони и за нито един от тях не може да се каже, че имат проницателност и интуиция. Усещат нещата в дълбочина, колкото на умряла котка опашката. Съвършено праволинейни, с кофти, евтинджоски вкус към всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Sis ( преди 8 години )
На мен пък ми хареса тази класация, защото и аз съм зодия близнаци :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Anonimna ( преди 8 години )
6 rate up comment 7 rate down comment
Бръм ( преди 8 години )
Пропуснали сте номер 1 - Козирог! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
Libra - another one ( преди 8 години )
До Аз:Когато са с неправилния, някои везни са такива. Особено ако е самовлюбен, ограничен грубиян.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20 rate up comment 6 rate down comment
. ( преди 8 години )
Пропуснали сте най-големия интелектуалец - Водолея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15 rate up comment 9 rate down comment
Аз ( преди 8 години )
Да добавим, за везните инфантилни, неуверени и без собствено мнение. Никога не може да се разчита на тях защото са непостоянни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 5 rate down comment
Libra - another one ( преди 8 години )
Много точно казано Libra! Не е ли малко неразумно да ги "образоваме"? Нека си се кефят на класацията. От друга страна :))), няма начин да осъзнаят напълно предимствата ни, а тяхното "високоинтелигентно" самочувствие само ни помага да ги "образуваме", когато се налага.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 7 rate down comment
Тихомир Томов ( преди 8 години )
1 е напълно прав . Изключително слаба статия . Всяка зодия си има предимствата и недостатъците , но все пак везните са и в ръцете на Темида !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар