Всичко за зодиите

Етерични масла за всяка зодия

Близнаци – масло от бергамот

23.02.2016г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Билките и етеричните масла приготвени от тях се използват от хилядолетия за облекчаване на редица неразположения. Смята се, че всяка билка има своята управляваща планета. Тъй като всеки зодиакален знак се управлява от определена планета, споделяме кои етерични масла са полезни за вас според зодиакалния знак.

Овен – масло от мента

Родените под знака на зодия Овен са лидери. Те винаги действат уверено, любопитни са, енергични, имат състезателен дух, но и често страдат от главоболия и стрес. Затова е добре да използват предимствата на етеричното масло от мента. То ще спомогне за облекчаване на болките в главата, ще допринесе за техния релакс.

Телец – масло от евкалипт

Телците обичат сигурността и стабилността, особено в любовта. Техният знак е управляван от Венера, което им позволява да се справят с трудните ситуации и да видят по-красивата страна на живота. Препоръчва се да се доверят на аромата на евкалипта, защото при тях проблемите с гърлото, шията и щитовидната жлеза са по-често срещани. Масажирайте маслото в областта на шията, за да почувствате мигновено успокоение и релакс.

Близнаци – масло от бергамот

Близнаците са изключително интересни личности. Те са любопитни, имат бърз ум, чувство за хумор и са много креативни. На тях често им се налага да се адаптират към различни ситуации и това от своя страна повишава тяхната чувствителност и нервност.

За да намалят напрежението, да отпуснат ръцете, раменете и врата, се препоръчва да си правят масаж с масло от бергамот. Това ароматно масло е и една естествена превенция срещу инфекции на дихателните пътища. Ето защо не пропускайте да го добавите и към вашата ароматна лампа.

Рак – масло от лайка

Родените под знака на зодия Рак са изключително чувствителни личности. Те са любящи, грижовни, но и непредсказуеми. Страдат често от стомашни неразположения, включително киселини в стомаха, язва и задържане на излишни течности. За тях най-доброто масло е маслото от лайка, тъй като ще им помогне за подобряване на храносмилането.

Лъв – масло от рози

Лъвът е силен и доминиращ знак, но родените под тази зодия често страдат от мускулни болки и болки в гърба. Ето защо се препоръчва в моментите на неразположение да си правят масаж с масло от рози.

Дева – масло от тамян

Девите са интелигентни, големи перфекционисти, практични и отговорни личности. Често страдат от депресивни състояния, стрес и алергии. Маслото от тамян ще им помогне да успокоят своя ум и неразположения. Добавяйте от него към ароматната лампа.

Коментирай