Свободно време

Михаела Филева: Черните облаци преминават, за да полеят почвата на бъдещето ни!

Интервю с талантливата и лъчезарна звезда на българската поп и R&B музика

12.04.2016г. / 11 05ч.
Илияна Николова
Снимка: btv

Снимка: btv

Лъчезарната Михаела Филева е само на 24 години, а вече е звезда на българската поп и R&B музика. Зад гърба си има множество хитове. Дебютният й албум „Инкогнито“ печели сърцата на публиката още с излизането си през 2015 година.

Михаела се занимава с музика от 6-годишна. Тя свири на пиано в родния си град Велико Търново, а малко по-късно започва да взима и уроци по вокално майсторство.

Винаги усмихнатата Михаела е част от журито на петото издание на „България търси талант“. Феновете на предаването могат да очакват живите концерти на „България търси талант“, които започват на 17 април от 20 часа по bTV.

Какво сподели Михаела Филева специално за читателите на Az-jenata.bg, вижте в следващите редове!

Какво те накара да приемеш поканата да станеш част от журито на „България търси талант“?

Шансът да се срещна с надъхани, талантливи хора! Това винаги е много вдъхновяващо. В началото се колебаех, дали наистина съм готова за това мнението ми да има чак такова значение, така че „България търси талант“ е не малко предизвикателство и за мен. Само преди пет години бях от другата страна и се вълнувам много за участниците. Помня какво беше, но си мисля, че така имам шанса да съм по-обективна.

Съвкупност от какви качества е за теб истинският талант?

Трудно е да дадеш дефиниция за талант, дори само през собствената ти призма. Това е нещо, което усещаш и не можеш да подминеш срещайки го. Дори в предаването виждаме, че талантът при всеки се проявява под различна форма и съответно с различни качества. Ако все пак трябва да опитам да обобщя, може би бих казала упоритост, работливост и харизма.

Снимка: Владислав Филипов

Какви очаквания имаш за шоуто занапред и какво още да очакват зрителите?

Много се вълнувам, защото тепърва започват концертите на живо, с които влизаме в етапа на полуфиналите. Очаквам и се надявам участниците да са развили номерата си, да са ги адаптирали за голяма сцена, каквато предаването им предлага. Много искам да се справят още по-добре и да оставят без дъх както журито, така и зрителите. Успех им желая, знам, че за тях в момента е най-трудно. Уважаемият зрител може да очаква зрелищно шоу, както и появата на Енрике Иглесиас в предаването през май.

Работиш ли върху нов музикален проект в момента? С какво ще зарадваш феновете си в близко бъдеще?

Да, в Монте студио работим успоредно върху два проекта. Песните имат по-танцувално звучене, ще видим кое ще успеем да завършим първо. Имаме и много интересни идеи за видеото – надявам се всичко да е наред и да реализираме едното като видео-сингъл преди лятото.

Снимка: btv

Какво те вдъхновява?

Винаги ми е било много трудно да обличам в думи усещането за вдъхновение. Истината е, че колкото и клиширано да звучи, ако се оглеждаш за него, то може да дойде от почти всичко – разговор с приятел, песен, която си чул по радиото, мисъл, която ти е направила впечатление, фраза от книга, красива гледка, или просто усещане.

Какво си казваш всеки ден, когато се събудиш?

Днес ще е супер ден! И после се чудя дали снощи съм си нахранила кучето ;)

Снимка: btv

Как поддържаш фигурата си?

Живея активно, движа се много, старая се да се храня добре – здравословно и балансирано, доколкото животът на колела ми позволява.

Има ли нещо, за което съжаляваш?

Болно ми става винаги, когато дори неволно съм оставила някого огорчен или обиден.

Снимка: btv

Какво искаш да ти се случи в бъдеще?

Буквално мечтая за мой концерт в зала – голяма сцена, танцьори, инструменталисти, осветление, хубав звук. Напоследък с продуцентите ми от Монте си говорим за нещо подобно, бих била много щастлива, ако в близко бъдеще се случи.

Твоето пожелание към читателите на Az-jenata.bg e...

Бъдете здрави, мили хора! Бъдете усмихнати и не оставяйте черните облаци на ежедневието да ви мачкат, те просто преминават, за да полеят почвата на бъдещето ни.

Коментирай