Свободно време

Ако имате такива въпроси към булката – спестете си ги!

Какво никога да не питате една булка

08.01.2017г. / 09 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Подготовката за една сватба може да се окаже истински кошмар. Веднага след предложението за брак светът изглежда розов и изпълнен с щастие и нетърпение, но скоро след това може да ви се стъжни, че сте предприели тази стъпка.

Е, разбира се, нищо не трябва да ви отказва от решението ви да се омъжите освен сериозни съмнения относно партньора ви. Всичко останало може просто да ви подразни и има защо.

Когато разберат, че ще има сватба, хората са способни да изръсят какви ли не глупости. Ето и някои от най-вбесяващите:

„Определихте ли дата?“

Звучи като най-нормалния и обикновен въпрос, който човек може да зададе, но е истински дразнещ. Това ли е по-важно или любовта, която ви е свързала?!

„Наистина ли си готова да прекараш остатъка от живота си с един мъж?“

Много неподходящ въпрос. Ами нали това е смисълът на брака!

„Мога ли да си доведа някого?“

Ако в поканата ви не е посочено име или място за придружител, не е коректно да задавате подобни въпроси. Всяка сватба разполага с определен бюджет и може да обидите или притесните булката с подобно питане.

„А може ли да дойда малко по-късно?“

Това е едно от най-обидните изречения, които една булка може да чуе. Звучи като че сякаш ще дойдете по задължение, но за малко, колкото да отбиете номера. За да си позволите да зададете този въпрос, трябва да имате наистина неотложна задача.

„И децата ми ще дойдат, нали няма проблем?“

Отново е важно да видите какво пише в поканата. Тя е предназначена за вас и вероятно в нея пише изрично с кого можете да присъствате.

„Говорихте ли за деца вече?“

Тъкмо сте разбрали, че ще има сватба и задавате този въпрос? Грешен ход. Това е почти толкова лошо, колкото да попитате дали булката е бременна и дали това е причината за сватбата.

 

„Трябва ли да нося подарък или искате пари?“

Вярно е, че живеем в прагматичен свят, в който е по-лесно да изясниш нещата, отколкото да правиш догадки и в крайна сметка да сгрешиш, но все пак – това е сватба, не разваляйте мига с такива въпроси. Ако младоженците решат да ви предупредят какво очакват – добре. Но ако не са казали предварително е ясно – на сватба се носи подарък. Дори да е малък, трябва да е от сърце. Обидно е да се питат подобни неща.

„Каква ти е роклята?“

Една от най-големите и съкровени изненади на сватбата е именно булчинската рокля. Изтрайте до сватбата и ще я видите. Глупаво е да питате предварително каква е, колко е голяма, колко струва и други подобни.

„Не ти ли се иска да избягаш?“

Дори булката да ви се вижда леко неуверена в решението си, не трябва да я питате такива неща. Ако реши да признае плахостта си – добре. Но ако не е споменала нищо за бягство, не я обиждайте с такива въпроси.

Снимки: iStock

Коментирай