Свободно време

Интересни факти за бебетата, родени през януари

Любопитни личности

02.01.2020г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Януари е месецът, в който почти всеки прави своите заключения за изминалата година и крои планове за настоящата. През януари най-често размишляваме за обещанията, които ще си дадем през новата година, както и за решенията, които ни предстоят.

През януари се раждат едни от най-интересните личности според наблюденията на специалистите. Вижте някои интересни факти за бебетата, родени през януари.

Бебетата, родени през януари са Козирози и Водолеи. На Козирозите се пада първата половина на месеца, а на водолеите, последната. Козирозите са известни с независимостта си, дисциплината и организираността. Те често са изключително добри лидери.

Любопитни факти за движенията на бебето в корема на мама

Водолеите пък са много чувствителни и имат силен социален инстинкт.

Януарските бебета имат две щастливи цветя – това са карамфилът и кокичето, които се появяват през този месец. Времето през януари е студено и мрачно, но въпреки него тези прекрасни цветя цъфтят именно тогава. Те се свързват с надеждата и красотата.

Бебетата, родени през януари в бъдеще често стават чудесни професионалисти в сферата на креативните професии. Изследване от 2015 година показва, че родените през януари и февруари показват завидни умения в професии, свързани с решаването на проблеми и иновативните технологични решения.

Техният рожден камък е гранат. Повечето хора мислят, че гранатът е винаги червен, но скъпоценният камък действително може да се среща в различни цветове.

Гранатът символизира мир, просперитет и здраве. Януарските бебета, които носят камъка, могат да се надяват на вечно щастие, здраве и богатство, според някои легенди.

Знаете ли, че бебетата могат да се усмихват и плачат още преди раждането?

Свързани статии

Те са страхотна компания. Много известни личности, родени през януари, са считани за добри оратори и забавни компаньони. Сред тях са Кейт Мидълтън, Мартин Лутър Кинг-младши, Франклин Рузвелт, Елън Дедженеръс, Опра Уинфри.

Мъжете, родени през януари най-често се женят за жени, родени през октомври. Според проучване на Journal of Interdisciplinary Cycle Research, родените през януари мъже се женят 2,3 пъти по-често за родени през октомври жени.

Но преди да побързате да приемете предложението имайте предвид, че родените през януари се и развеждат най-често!

Най-често тези бебета стават лекари или счетоводители в бъдеще.

Според учените от Колумбийския университет, родените през януари бебета имат по-висока склонност към развитие на диабет.

Щастливите им числа са 4 и 22.

 

Коментирай
Здраве и красота