Меню

Лазаня с риба тон

5 юли 2010 | 11:30 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
кори за лазаня – готови или домашни – 175 г 
6 домата, нарязани на кръгчета 
масло за намазване на тавата 
50 г настърган кашкавал 
За соса 
50 г масло или зехтин 
1 глава лук, нарязан на ситно 
50 г брашно 
600 мл прясно мляко 
сол 
млян черен пипер 
1 ч. л. соев сос 
175 г настърган кашкавал 
400 г риба тон от консерва
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

На соса: 

Лукът се запържва в маслото до златисто, след това се прибавя брашното и се бърка 2 минути непрекъснато до гладка консистенция, сваля се от огъня и се прибавя млякото, сол и черен пипер и се връща на котлона, вари се до сгъстяване, след което се прибавят соевият сос, кашкавалът и рибата тон и се пържи още 2 минути.

В намаслена тава се сипва от соса да се покрие дъното, следва ред кори, отново сос, един ред нарязани домати, кори, сос и така до свършване на продуктите. Отгоре се поръсва с 50 г кашкавал и се нареждат резени домати в един ред по средата и тавата се покрива с фолио.

В загрята на 180 градуса фурна се пече 25 минути, след което се маха фолиото и се пече още 15-20минути до златисто.
Да ви е сладко.

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Лазаня
Лазаня от спанак
Лазаня от коприва

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай