Майчинство

Невероятните предимства на това да си родител

Колко хубаво е да отгледаш дете!

08.10.2014г. / 15 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много се говори за стресиращите фактори, които отглеждането на деца предизвиква, но безспорно да имаш деца е не само призвание от природата, а най-хубавото нещо, което може да ти се случи! Има редица ползи от това да си родител и те са все приятни!

На фона на хубавите моменти с децата забравяме колко пакости, ядове и притеснения са ни спретнали малките палавници.

Ето кои са най-големите ползи от това да си родител!

Радостта от това да се справите с предизвикателствата

Ако споделите на някой приятел, че сте отишли с децата до мола или до някоя институция да свършите работа, а той с тревога ви попита как сте успели да се справите, с охота осъзнавате колко трудно всъщност сте успели, но сте успели все пак!

Това някак носи удовлетворение и радост от успешно изпълнената ежедневна задача, въпреки че едва сте успели да опазите магазина от изпотрошаване и едва не сте изгубили едното дете, докато чистите шоколада от ръцете на другото.

Никога не сте самотни

Когато децата са наоколо няма как да се чувствате самотни. Дори нямате време да си помислите за самота! Вниманието ви е обхванато изцяло от тях, особено докато са малки.

Дори и в по-трудни моменти, когато си мислите: „Ах, само да пораснат и ще ми миряса главата!“ не трябва да забравяте, че тези моменти отлитат като един миг и след това ще искате отново да се върнат, но ще е невъзможно. Затова им се наслаждавайте!

Отнема много по-малко, за да зарадвате мъжа си

Ако преди сте се чудели с какво секси бельо да изненадате мъжа си и да привлечете вниманието му, сега след появата на децата и една целувка би предизвикала екстаз у него от проявеното внимание!

Свързани статии

Сприятелявате се мигновено

Когато сте били необвързани и без деца е било доста по-трудно да намерите общи теми с непознати хора. А сега е толкова лесно! Просто отивате на площадката за игра и моментално завързвате разговор с някоя майка, която има същите проблеми, тревоги или пък радости покрай нейните деца!

„Оперирани“ сте от фалшива скромност

Когато „пораснете“ достатъчно, за да сте родители, спирате да се интересувате чак толкова от данъка „обществено мнение“, който доскоро сте „плащали“. Някак семейството и децата приемат форма на висша ценност и изкуствената скромност и внимание към другите изчезват.

Чувствате се прекрасно от това освободено усещане, защото разбирате колко важно всъщност е да сте искрени и непресторени, най-вече заради децата и семейството си.

Децата ви боготворят като техен модел за подражание

Много е сладко, когато непрекъснато забелязвате как децата ви се стараят да ви имитират и да ви подражават. Това е някак толкова гъделичкащо самочувствието и изключително приятно, защото знаете, че е искрено – кара ви да се стараете още повече.

Непрестанен смях

Забавленията и смехът никога не стихват, когато около вас са децата. Дори когато децата правят някоя беля, след като ви мине ядът ви напушва смях, защото знаете, че тези моменти са едни от най-ценните и запомнящите се за цял живот.

Коментирай