Майчинство

Предимствата да имаш едно дете

За родителите, които съжаляват, че не са родили второ

23.03.2015г. / 13 55ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повечето хора са свикнали с мисълта, че е по-добре да имат повече от едно дете. Схващанията, че когато детето расте само, става разглезено и егоистично, всяват страх у много хора. Пък и някои родители имат желание децата им да растат, заобиколени от братя и сестри, за да не са сами и детството им да протече по един весел и игрив начин.

За да успокоим всички родители, които не са успели да си родят второ дете, ще ви представим някои положителни страни на това да отглеждаш едно дете.

Едно и край!

Раждате едно дете и вече сте изпълнили дълга си! Можете да се заемете спокойно с отглеждането му, а когато поотрасне да се върнете към кариерата и ангажиментите си.

Много работещи майки обожават професията си и дават мило и драго да се върнат на работа – не защото не обичат децата си и не искат да ги гледат, а защото някои хора имат желание да оставят и професионална следа в живота си, не само биологично-социална.

Свързани статии

Пълно внимание

Хубавото на това да имаш едно дете е, че можеш да му отдадеш цялото си внимание. То няма да се чувства наранено от липсата на родителско време, няма да се съмнява в любовта на мама и тати.

Радвайки се на едно дете вие ще имате възможност да му обръщате повече и по-качествено внимание, особено ако ежедневието ви е динамично и ангажирано.

Пари

Парите винаги са фактор в едно семейство. Ако имате едно дете, харчовете ще са по-малко. Така ще можете да му осигурите повече блага, особено ако сте семейство от средната класа.

По-лесно се справяте

Всичко е по-лесно, когато отглеждаш едно дете. Ако имате повече деца, ще е трудно да следите всички едновременно да не се наранят, да не се изгубят, да бъдат нахранени, облечени, чисти и така нататък.

Пазаруването, разходките, излизането на ресторант – всичко ще ви е много по-лесно за контролиране с едно дете.

Семейно планиране

Ако сте решили да имате едно дете и сте сигурни в избора си, ще можете да се възползвате от различни методи за контрол на раждаемостта в дългосрочен план.

Спестяване за образование

Образованието става все по-скъпо. Ако имате едно дете ще ви е по-лесно да го изучите, отколкото ако трябва да плащате за повече деца. Още по-хубавото е, че можете да изпратите детето в реномирано учебно заведение. Така ще похарчите същите пари, но за по-качествено обучение.

Коментирай