Майчинство

6 неща за майчинството, които никой не ви е казвал

Кърменето не е лесно

28.12.2015г. / 15 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Преди появата на децата всеки родител има точни планове за това как ще ги отглежда и възпитава. Когато бебето се появи разбираме, че плановете ни се променят и че не можем да контролираме абсолютно всичко.

Времето за себе си е съвсем малко, връщането на фигурата преди раждането е бавен процес и какво ли още не. Какво още никой не ни е казал за майчинството? Вижте в следващите редове.

Ще бъдете изтощени.

По време на първата година от живота на бебето ще се чувствате много по-уморени. Особено през първите няколко седмици няма да разполагате с никакви планове за деня или нощта. Ще ви трябва време, за да създадете режим на хранене и спане, а дотогава часовете ви за сън и почивка ще са ограничени.

Кърменето не е лесно.

От информацията, която сте търсили по време на бременността, класовете за бъдещи майки, които сте посещавали и от съветите от приятелки, кърменето ви се е струвало лесно. В действителност може да отнеме дни или седмици, докато вашето бебе се научи да суче, да преценявате дали е нахранено или не и да му изградите режим на хранене. Дотогава кърменията могат да отнемат не минути, а часове, да страдате от болки в гърдите и разранени зърна.

Всички бебета са различни.

Всяко бебе има своите нужди. Също като възрастните, малките се различават едно от друго. Така например, вашето бебе може денем да спи добре в леглото си, докато това на вашата приятелка да заспива само в количката. Опитайте се да разпознаете нуждите на вашето дете, защото то е различно и уникално.

Свързани статии

Вашите приоритети напълно ще се променят.

Може да се изненадате как голяма част от приоритетите ви са се променили и то някак изведнъж. Ако сте планирали да се върнете на работа скоро след раждането, вероятно ще промените мнението си, осъзнавайки, че има нещо по-важно в живота ви от работата.

Отношенията с партньора ще се променят.

След като се роди бебето, отговорността за него ще бъде споделена с любимия ви. Трябва да очертаете план за това кой каква част от грижите ще поеме, за да си бъдете подкрепа един на друг. Сексът няма да е мираж, ако съумеете да запазите близостта и романтиката помежду си.

Коментирай