Загрейте мазнината в дълбока тенджера и в нея запържете ситно нарязания лук. Овкусете го с подправки на вкус. Нарежете доматите, предварително обелени. Добавете ги към лука, заедно със спанака, моркова и останалите подправки. Разбъркайте добре да се задушат за няколко минути. Залейте с водата. Можете да я кипнете в термокана преди това, за да стане по-бързо.

След като заври намалете котлона на слабо и разбърквайте периодично. Добавете лещата, за да се свари и тя, докато омекне. При сервиране поръсете с магданоз.

*Винаги можете да пасирате супата и да я превърнете в крем супа. Ако решите да го направите, добавете и ½ чаша готварска течна сметана.

Още вкусни рецепти вижте в страницата ни „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Вижте още: