Боб чорба – традиционна рецепта

19 март 2009 | 14:34 | Аз жената
4 от 22 гласа
Добави в любими
около 200 г боб (бял, шарен)
1 морков
1 червена чушка, може сушена
1 глава кромид лук
джоджен – 1 суп. лъж.
магданоз – 1/2 китка
червен пипер
олио 4-5 лъжици
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Бобът е сред традиционните ястия на нашата трапеза. Някои казват, че е лесен за готвене, други не готвят боб, че “не им ставал”. А всъщност наистина е лесно.

Приготвяне:
Накиснете боба от предната вечер да набъбне. Прецедете и кипнете. Изсипете водата и отново кипнете, намалете на слаб огън. Оставете да ври поне 30-40 минути. Добавете постепенно нарязаните лук, морков, чушка. По-късно добавете и подправките и мазнината. Оставете да ври поне час, до доброто разваряване на боба. При поднасяне поръсете с малко свежо нарязан магданоз.
Добър апетит!

Снимка:

shc.hu

* * *

Зрял фасул с цели главички лук

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
17 rate up comment 0 rate down comment
вики ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Милен ( преди 11 години )
винаги го правя по твоята рецепта!:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар