Меню

Разядка с артишок, спанак и пармезан

9 юни 2015 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 лъжици масло
300 г спанак, нарязан
200 г артишок, изчистен и нарязан
2 пакета крема сирене, намачкано
250 г заквасена сметана
1 чаша настърган пармезан
чесън и сол на вкус
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Разбъркайте в него спанака и артишока. Нека да се готви за около 5 минути.

Смесете крема сиренето и заквасената сметана. Добавете ги на котлона. Разбъркайте, докато сиренето се разтопи. Поръсете с пармезан, чесън и сол и разбъркайте.

Нека да се готви още 10-15 минути на котлона, за да се сгъсти малко.

Сервирайте топло.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Полина ( преди 6 години )
Може би в рецептата се има предвид 4 лъжици масло/зехтин за задушаването на спанакът, а не 4 чаши?!От редакцията:Да, разбира се, благодарим ви, поправихме го.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Стефка Георгиева ( преди 6 години )
Не знам какво ще се получи с 4 чаши масло!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар