Меню

Пресни запечени картофи с пармезан

21 юни 2019 | 06:02 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг картофи
5 скилидки чесън
1 чаена лъжичка суха мащерка
1/2 чаена лъжичка сух риган
1/2 чаена лъжичка сух босилек
1/3 чаша прясно настърган пармезан
2 супени лъжици масло
сол и черен пипер
50 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Измийте картофите и ги нарежете на малки парчета или ги оставете цели (ако са малки). Сложете ги в тавичка за печене, която е предварително леко намазнена с олио или зехтин. Добавете към тях сол, черен пипер, нарязания чесън, сухите подправки и маслото.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато картофите са почти готови, може да ги поръсите с настъргания пармезан и да запечете за още няколко минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай