За дома

Кафе на зърна – подарък, просто така

15.07.2010г. / 11 01ч.
Вергиния Генова
Кафе на зърна – подарък, просто така


Подаръците – просто така – са изключително мили и ценни. Разбира се, не всеки би оценил и много хора биха се усъмнили в мотивите ви. Но да отхвърлим предразсъдъците и да подарим на любимите хора – нещо – просто хей така.

 

Пакет кафе + чаша за кафе + картичка с кафе! Това не би ли зарадвало всеки любител на това събуждащо ни от съня, чудодейно растение?

Дали ще бъде подарък за рожден ден; подарък за имен ден; подарък, защото е отново понеделник и е време за ранно ставане; подарък, защото искаме да подарим малко топлина... Както се казва — важен е жестът.

На пазара има доста интересни и с нестандартни форми чаши за кафе – чаша във форма на сърце, наклонена чаша, разлята чаша, висока чаша, чаши с различни декорации.

Ако имаме желание и време може и сами да декорираме една най-обикновена чаша за кафе и да я превърнем в лична чаша за кафе.

И опаковката също е важна! Ако опаковаме подходящо и отправим подходящо послание, един пакет кафе няма да е просто обикновен пакет кафе, а запомнящ се подарък. 

След като направих едно мини проучване установих, че хората напоследък не купуват кафе на зърна, а предпочитат мляно. Затова и доста се потрудих за няколкото кафени зрънца, с които бях решила да украся картичките.

Какво ви е необходимо за направата на картички с кафе?
Само подръчни материали:
Необходими са ви няколко зрънца ароматно кафе
Подходящи картони – Ако сте еко и икономично настроени можете да давате втори, че и трети живот на предметите около себе си. В случая спокойно можете да използвате амбалажна хартия или хартия от стари опаковъчни пликчета.
Перфоратори – изключително популярни напоследък при ръчно правените картички. Улесняват работата, защото изрязват в желаните перфектни форми.
От там нататък ви трябва събуждаща идея, която да събере всички тези елементи в едно – най-лесно е чаша с кафе или ограда с цъфнали кафени зрънца. Оградата е от метла, но може да бъде и от клечки за зъби, клончета и други.

Във времена на криза, когато ходим на гости можем атрактивно да подарим по този начин и доста по-практични неща като боб, леща, брашно – интересно опаковани, с подходяща картичка. А може и да са допълнение към сервиз за хранене, тенджера или някакъв домакински уред. Идеален подарък за начинаещи домакини и млади семейства.

* * *

15 идеи за безплатен подарък за любимия
Подарък за мъж
Кошница-подарък
История на кафето
Пътят на Кафето

Коментирай