Мода

Хелена Кристенсен се облича от наш дизайнер

25.08.2010г. / 09 00ч.
Аз жената
Хелена Кристенсен се облича от наш дизайнер

Супермоделът Хелена Кристенсен облече бельо, създадено от младия български дизайнер Николай Божилов. Кристенсен ще бъде член от авторитетното международно жури, което ще определи тазгодишния победител в конкурса Triumph Inspiration Award 2010, затова тя се снима с всичките 27 модела на дизайнери от целия свят. Един до друг на масата за журиране ще седнат също дизайнерът Матю Уилямсън, Карън Мок - една от най-търсените азиатски актриси с повече от 40 филма, много награди и динамично присъствие както на екрана, така и на сцената. В журито са също и Хилари Рива, председател на Британския съвет за мода и Комисията по развитие, както и Сюзън Маккена, главен бранд мениджър на компанията.

На 16 септември отличените на национално ниво 27 творби, създадени от студенти по мода от цял свят, ще бъдат показани в невероятно модно шоу. Всеки от талантливите млади творци ще се надява да бъде новият победител в конкурса, но само журито може да реши кой дизайнер и моделът му заслужават най-много първото място. Освен признание от световна величина и 15 000 евро, победителят в конкурса ще получи и възможността моделът му да влезе в производство. Световният финалист ще работи съвместно с дизайнерския екип на марката, за да превърнат заедно неговия експонат в хитов модел в лимитирана серия, която ще се предлага само в подбрани магазини на марката по цял свят. Класираните на второ и трето място ще получат съответно 10 000 и 5 000 евро.

До 31 август продължава да тече предварителното Интернет гласуване, което ще даде на класирания на първо място участник една точка преднина при оценяването от журито на същинския финал. Българският финалист Николай Божилов с модела си „Морфология” продължава да бъде в челните позиции на класирането. В оспорваната конкуренция всяка подкрепа е важна и може да се окаже решаваща за спечелването на първото място.

***
Красивото бельо е тайната на сексапила
Студенти представиха дизайнерски модели бельо
Роклите с едно рамо - символ на женственост

Коментирай