Здраве и красота

Наше момиче на финала на конкурс за модели в Ню Йорк

24.11.2010г. / 09 43ч.
Аз жената
Наше момиче на финала на конкурс за модели в Ню Йорк

Наше момиче от Велико Търново стана първата българка, достигнала до финала на международния конкурс за модели Диаспора моделс, провеждащ се в Ню Йорк. Цвета Калейнска е на 22 години и е студентка по „Маркетинг и мениджмънт“ в Нюйоркския колеж „Св. Франсиз“. Говори свободно три езика. От две години работи като Модел за благотворителност в САЩ.

Средствата от фотосесиите си Цвета предоставя на фонд за реализацията на ежегодна лидерска академия за момичета „ГЛОУ“ във Велико Търново. Целите на Академия „ГЛОУ“ са насърчаване себеуважението у младите жени на възраст между 14 и 18 години, стимулиране на здравословния начин на живот, изграждане на умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, на окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се сблъскват днес – трафик на хора, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност.

Участието си в конкурса Цвета е посветила на борбата с хранителните разстройства сред момичета, до голяма степен възникващи в резултат на медийното облъчване на тийнейджърките с образи на нездравословно слаби модели като образци за красота.

Конкурс Диаспора Моделс се провежда всяка година и е арена за красотата на международни модели, работещи в САЩ. Цвета е избрана измежду почти 2000 млади международни модела, за да дефилира на финала и да се бори за короната.

Конкурсът взема под внимание не само външната красота на девойките, но й тяхната способност да се изразяват пред публика.

Финалът ще се състои на 16 декември в клуб „Амнезия“ в Ню Йорк, а звезда на шоуто ще бъде певицата Кат де Луна. Победителката ще бъде избрана от компетентно жури, ще бъде определена и любимка на публиката.

* * *

Певицата Фърги стана Жена на годината
Най-стилните прически на годината

Коментирай
Здраве и красота