Свободно време

Започва световен онлайн конкурс за таланти в пеенето

02.12.2010г. / 11 52ч.
Аз жената
Започва световен онлайн конкурс за таланти в пеенето

Звездно жури, съставено от световно известни личности в областта на музиката, сред които: певицата Фърги, носителка на 6 награди Грами; легендарната текстописка, Даян Уорън; Наташа Бедингфилд, номинирана за Грами певица и текстописка; както и руската сензация, Валерия, ще оценяват кандидати от целия свят.

Най-интересните моменти от едногодишния музикален проект ще включват пътувания на над 200 претенденти от цял свят до вълнуващи кътчета по земното кълбо. Там талантите ще получат професионални напътствия и ще заснемат видео клипове с изпълненията си.

Сайтът на инициативата – www.avonvoices.com – вече е достъпен и всеки желаещ може да го посети и да се регистрира за участие. Има три начина за участие:

Раздел: Певици – Всички жени могат да участват в онлайн конкурса за талантливи певици. Те трябва да изберат видео от списък, публикуван на сайта, да запишат свое видео и да го публикуват на същия сайт до 13 Февруари 2011 година.

Гласуване: Всеки може да участва, като търси и набира нови таланти, сред своите познати. За да вземат участие в крайното класиране посетителите на сайта могат да гласуват и оценяват своите фаворити. От Април до Октомври, надпреварата ще премине през четири кръга, във всеки от които ще бъдат класирани таланти на база както на онлайн публично гласуване, така и според оценката на журито. (Официално, първият кръг на гласуване стартира на 22 Април 2011 година)

Раздел: Създатели на песни: Всички жени и мъже могат да участват в състезанието за създатели на песни. Те трябва да напишат собствена оригинална песен, посветена и вдъхновена от надеждата и оптимизма. Условието е те да качат онлайн на сайта дигитален и текстов файл на своята песен. (В периода между 20 май 2011 година и 1 юли 2011 година)

Наред с Фърги, г-ца Уорън, г-ца Бедингфилд и Валерия, на съдийската маса ще седнат още: Делта Гудрем, Австралийски артист на десетилетието; Шийла Е., артистично откритие, Номинирана за Грами перкусионистка; Дейвид Пак, певец и композитор, носител на Грами и музикален продуцент; и Мая, колумбийска музикална звезда. Допълнително ще бъдат анонсирани и други членове на глобалното жури.

„Аз съм орисана да изживея своите мечти чрез музиката си. Познавам толкова много жени, които си мечтаят техните гласове да бъдат чути (във всички аспекти на израза) – ето сега те имат тази възможност“, споделя Фърги.

Идеята, с която е създаден конкурсът е много повече от предоставянето на сцена за неоткрити до момента таланти. През цялата следваща година музикалните файлове ще бъдат достъпни за сваляне от интернет, като процент от продажбите ще бъдат вложени във фондацията на компанията, която подпомага глобалната инициатива за борба срещу насилието върху жени и момичета.

* * *

12 български топ модела ще красят американско списание

Коментирай